Search
Close this search box.

Astro prognoza i horoskop za oktobar 2023. godine

Leto je zvanično završeno. Za nama je ostao prilično vreo period – vreo u svakom smislu. Jesen je i kalendarski, ali i „čulno“, zvanično otpočela. Međutim, po svemu sudeći, „vruć“ period se nastavlja. Svuda oko nas prilično „varniči“. Primetna su burna dešavanja i previranja, kako na ličnom planu pojedinaca, tako i na globalnom planu. Tenzije koje su započele krajem proleća i početkom leta, kao da upravo sada doživljavaju svoju kulminaciju. Pokušale smo da nađemo odgovore i „uputstva“ gledajući u „zvezdanu mapu“ – ovoga puta, sa čak dva astrologa. Dakle, astro prognoza i horoskop za oktobar 2023. godinu – obećavamo – zaista je „poslastica“ za sve koji vole da tragaju za istinom iza granica vidljivog.

Izvor: Canva

Astro prognoza za oktobar 2023. godine

Astrolog Nenad Stepanović – Astrologija „AL Magest“ (https://instagram.com/astrologija.almagest?igshid=NjlwNzlyMDk2Mg==) i ovoga puta nam je pomogao da podignemo zavese na zvezdanoj pozornici, kako bismo „glumce i scenu“ sagledale iz pravog ugla. U nastavku donosimo objašnjenja, ali i savete koje smo dobile od Nenada:

„Merkur je i dalje u takozvanoj senci. Naglašavam to zbog toga što je primetna promena vremena na nebu i to u bukvalnom smislu. Naglo je zahladilo od kad je Merkur krenuo direktno, a potom su usledile i kiše. O tome kako promene putanje Merkura na epiciklu izazivaju i vremenske promene na nebu, davno je pisao i Johan Kepler, astronom, matematičar i astrolog. Upravo ponovo svedočimo toj pojavi. Merkur je inače orijentalan i prati Sunce. 23. septembra, na dan jesenjeg ekvinocija (ravnodnevnice), Sunce je prešlo u znak Vage i tim činom ozvaničilo početak jeseni.“

Izvor: Canva

Period privikavanja na promene

„Vaga je kardinalan znak. To znači da se u periodu Vage čovek generalno privikava na jesen. Primera radi, počinje toplije da se oblači, sandale zamenjuju cipelama. Promene godišnjih doba, sasvim prirodno, donose i promene raspoloženja.

Sunce će u znaku Vage boraviti sve do 23.oktobra, kada, kao i Merkur, prelazi u znak Škorpiona. Upravo tada Sunce će okončati „flert“ Marsa i Venere, jer će početi da „spaljuje“ planetu Mars. Drugim rečima, umanjiće Marsovu snagu. Ovo je prirodan proces koji se ponavlja svake godine i astrološki opisuje Marsovu četvrtu helijačku fazu. U isto vreme, Venera će početi da ubrzava svoje kretanje. Zbog toga će sve više ulaziti u separaciju ili odvajanje od Marsa sekstilom iz znaka Device.

Ako se usresredimo na tranzite i uticaj planeta, ovaj deseti mesec u godini možemo da „podelimo“ na period do 23. oktobra i onaj nakon tog datuma. Posmatrajući ljude oko sebe, statistiku i postavke na nebu, primećujem kako su mnoge veze koje nisu imale jaku podlogu pukle – bukvalno. One drugačije, sa jačim temeljima, prešle su na stepenik više. U periodu smo kada preovladava interes i to mora da se istakne.“

Izvor: Canva

Dva lica Venere

„Diplomatija je praktično sinonim za Vagu. To je ljudski, intelektualni znak, a Venera, planeta koja vlada znakom Vage, prva jutarnja zvezda tokom celog meseca. Ona se tada zove Zornjača. Za one koji ne znaju, Venera ima dva lica, odnosno dva karaktera, dva imena. Kada je noćna zvezda i vidljiva nakon zalaska Sunca na zapadu, zove se Danica. Kada je vidljiva na istoku, pre samog svanuća Sunca, zove se Zornjača. Kao Zornjača, Venera je vrckavija i sklonija flertu, pa su pred nama prijatna poznanstva i druženja. No, treba biti na oprezu i imati na umu staru izreku „nije zlato sve što sija“. Na oprez pozivaju i Mesečevi čvorovi koji se nalaze na osi Ovan-Vaga, te jedna delimična i jedna potpuna eklipsa koje će se takođe desiti u oktobru.“

Eklipse ili priče o moći

„Upravo su eklipse najvažnija dešavanja na nebu tokom meseca oktobra. Delimično pomračenje Meseca će se dogoditi početkom meseca, verovatno dok budete čitali ovaj tekst. Međutim, mnogo značajnija će biti potpuna eklipsa, odnosno pomračenje Sunca na 21. stepenu Vage, 14. oktobra. Sunce je u padu u Vagi, što je veoma bitno po pitanju mundane astrologije i ovo se prvenstveno odnosi na pritisak na našu zemlju ili njene poglavare, ma ko oni bili. Nikome nije prijatno i porast straha je, iz tog ugla gledano, očekivan. Međutim, za sad je još rano za bilo kakve konačne prognoze. Diplomatija se nastavlja i još je rano donositi sudove na nivou svetskih dešavanja. No, uvek nam ostaje da se nadamo, a nadamo se najboljem.

Izvor: Canva

Na ličnom planu, savet za ovu eklipsu može biti i u formi ovih poetskih rečenica:

Ako Vam se ikad desi da zbog neke gluposti,

bilo Vaše, bilo što ste slepo verovali ili slušali druge,

posrnete i dotaknete dno,

treba da znate da ste na tom dnu sami i da

niko drugi neće moći da Vam pomogne do Vas samih.

Prvi će Vas ostaviti oni koji su vam bili najbliži,

jer će se prepasti i pomisliti da i njih vučete sa sobom.

Ne treba da krivite nikoga tad, jer to možda i jeste istina.

Ne kažu džabe da se davljenik hvata za slamku.

Shvatite ovo metaforično i razmislite da li imate neki segment života u kome se još uvek hvatate za slamku. Probajte iz te slabosti da se izdignete, da u njoj pronađete snagu i okidač da nastavite dalje, bolji i kvalitetniji. Uvek radite na sebi i samo na sebi. Ulazimo u moderno doba i nikad nije kasno da napravimo novi korak. Ne dopustite sebi da se mislima vraćate u prošlost i iz nje se budite još slabiji, lošijeg raspoloženja. Neka moto, ideja vodilja bude: idemo dalje!“

Izvor: Canva

Saveti za kraj oktobra

„Kao što sam već naglasio na početku, od 23.oktobra počinje period Škorpije. Njen vladar, Mars, već je pod zracima Sunca, a tako će i ostati tokom ovog meseca. Zbog toga je savet za kraj oktobra da slušamo svoje unutrašnje instinkte i da se ne protivimo autoritetima, bez obzira sviđaju li nam se ili ne. Jednostavno, još uvek nije pravi trenutak za one koji to žele da urade otvoreno.

Međutim, za neki skriven i razrađen, taktičan način, putevi su otvoreni. Verujem da jedan deo ljudi već radi na tome. Dakle, ne pokazujte previše zube, jer je Škorpija nem znak, posesivan, taktičan. Smislite plan i korak po korak radite na njegovom ostvarenju.“

Izvor: Canva

Horoskop za oktobar 2023. godine

Uprkos generalnim energijama koje nam svima „boje“ dane, uticaj planeta, odnosno tranzita, donose svakome od nas različite okolnosti i rezultate. Sasvim je sigurno da će se mnogi „prepoznati“ već u uvodnim porukama. Ipak, postoje i oni kojima će, te iste poruke, verovatno izgledati pomalo zbunjujuće. Paradoksalno, ali svačiji doživljaj je zapravo istinit, jer na svetu ne postoje dve iste natalne karte, odnosno dve iste osobe. Od velikog značaja za precizna tumačenja i prognoze – uvek i u svakoj prilici, su zapravo lični znak, podznak, vladari, aspekti između planeta i slično. Zato, kako bismo se lakše snašli i iskoristili predstojeći period na najbolji način, u nastavku donosimo detaljnije prognoze. Horoskop je ovoga puta, za sve nas, uradila astrolog, edukator iz oblasti astrologije i reiki praktičar, Marina Vukojičić – „Astro Marina Vuk“ (https://astromarinavuk.com):

Ovan

Septembar je ulio veliku nesigurnost i osećaj nestabilnosti za naredni period. Trenutno imate utisak kao da sve što radite nema velikog smisla i da bi trebalo da nađete bolje rešenje. U prvoj polovini oktobra izbegavajte nagle prekide saradnje, otkaze ili izlaske iz partnerskog posla. Ako govorimo o odnosima sa kolegama, klijentima i poslodavcima, okolnosti će postati bolje nakon 15. oktobra. Finansije će takođe biti stabilnije krajem meseca. Budite strpljivi.

Nažalost, na emotivnom planu situacija nije najbolja. Imaćete osećaj da se vrtite oko sopstvene ose i da ništa nema smisla. Prva nedelja oktobra je rezervisana za preispitivanje prethodnih odnosa i sopstvenih grešaka. Međutim, na samom kraju meseca, pokušajte da prioritete postavite na drugačiji način i da gradite siguran temelj za zimu. Zauzeti Ovnovi će se u narednom periodu više baviti egzistencijom nego partnerom i partnerskim odnosom.

Po pitanju zdravlja, pred Ovnovima je prilično nestabilan period. Glavobolje, tenzija i preterano razmišljanje će obeležiti gotovo čitav oktobar. Kraj meseca će doneti povoljnije okolnosti i olakšanje.

Bik

Na umu imate priličan broj ideja, pa ne znate odakle da krenete. Za sada je prisutan aspekt „natezanja“ u odlukama i vaganje opcija po pitanju produktivnosti na duže staze. Oni koji su u stalnom radnom odnosu bi trebalo da se pripreme za drugu polovinu meseca. Jer, upravo u tom periodu će se nametnuti finansijski problem, kao i osećaj nemoći u odnosu na ispunjavanje obaveza i zadataka. Savet za Bikove je da izbegavaju ulazak u konflikte bilo koje vrste.

Zauzeti Bikovi se osećaju prilično zanemareno i zapostavljeno od strane partnera. Zato period pred nama treba iskoristiti za planiranje zajedničkog putovanja i ponovno zbližavanje u odnosu. Oni koji su nedavno izašli iz nekog odnosa su prilično zbunjeni, pa se savetuje period bez (re)akcije. Ne žurite da krenete dalje, sačekajte i „stanite na loptu“. Slobodni Bikovi će naredni period provesti okrenuti sebi. Krajem meseca, slobodnima se (ipak) može pojaviti neko, ali potpuno različit u odnosu na njih same.

Ovaj period Bikovima donosi probleme sa nesanicom i varenjem. Zato je savet da menjate navike u bioritmu.

Blizanci

Po pitanju posla, Blizancima se „otvorilo“ mnogo prilika kroz nove kontakte i poznanstva. Oktobar donosi nadu da će se mnogo toga poređati pozitivno do sledećeg proleća. Na postojećem radnom mestu, uprkos tome što sve više rade, Blizanci imaju osećaj da se posao i obim obaveza povećavaju. Ipak, period je dobar po pitanju finansija. Razmislite o nekom vidu štednje zarad investicije u toku sledeće godine.

Blizanci i dalje imaju afiniteta ka osobi iz prošlosti, bez obzira da li je ona u njihovom životu fizički prisutna ili ne. Međutim, od oktobra se će biti i novih poznanstava, preko posla ili posrednika. Potrudite se da budete što opušteniji. Naredni period je takav da ćete upravo u tim novim poznanstvima biti „na pola“. Drugim rečima, imaćete utisak da nemate dovoljno snage za nove početke. Sa druge strane, zauzeti Blizanci, u narednom periodu, neće imati mnogo iskušenja. Problemi će se uglavnom svesti na to šta vi sami želite od partnera i šta biste uradili po tom pitanju da ste na njegovom mestu.

Najozbiljnija „bolest“ za Blizance u ovom periodu su alergije i pad imuniteta. Za drugu polovinu meseca se savetuje kontrola krvne slike.

Rak

Iza vas je vrlo intenzivan i napet period. Njegov uticaj osetićete sve do polovine oktobra. Koliko god da ste ažurni, problemi će nastajati zbog drugih ljudi i, nažalost, na to nećete moći da utičete. Zato se potrudite da čuvate svoju energiju, jer, od kraja meseca, za Rakove počinje mnogo produktivniji period. Ovo se odnosi naročito na polje finansija. Takođe, savetuje vam se da povedete računa kome poklanjate svoje poverenje, ali i vreme.

Po pitanju ljubavi i emocija, oktobar je mesec kada će rakovi ići u ekstrem. Ili ćete svakodnevno pokušavati da održite neki odnos po svaku cenu ili vas, do daljnjeg, jednostavno niko neće zanimati. Sam početak meseca ne obećava lepe odnose. Šta više, sve će vam delovati nedostižno, predaleko. Međutim, krajem oktobra, stvari će se promeniti, prvenstveno zbog toga što ćete vi promeniti svoju energiju – nećete biti toliko isključivi. Dakle, Rakovi će, najpre, dati šansu sami sebi, a potom i drugima.

Emotivne oscilacije, pratiće i anksioznost.

Lav

Mnogo obećanja za Lavove početkom meseca, a slabi ishodi. Ovo nije period za odluke na duge staze. Odaberite poslovnu ponudu koja vas ne vezuje na duži vremenski period. Takođe, po pitanju finansija, ovo nije stabilan period. Zapravo, finansijski priliv je stabilan, ali troškovi brzi, nagli i iznenadni. Savet za Lavove je da prekinete sve što vas je u vezi posla opterećivalo početkom leta, kako biste mogli da okrenete novi list od zime. Nakon dugo vremena, bar su odnosi sa kolegama harmonični.

U ljubavi nastupa period „praznog hoda“. Zauzeti Lavovi nisu sigurni kako da se postave u postojećem odnosu. Šta god da uradite, neće biti dovoljno dobro, što vama, kao Lavovima, nikako ne prija. Prelaskom Marsa u znak Škorpije, 12. oktobra, sledi vam još intenzivniji period. Potreban vam je mini odmor od svih obaveza i odnosa.

Po pitanju zdravlja, Lavovima se savetuje da vode računa o kilaži i svemu što je u vezi sa insulinom.

Izvor: Canva

Devica

Mnogo toga kasni po pitanju posla. Sve ono što je uveliko, početkom jeseni, trebalo da krene ili da se promeni, stoji. Sa svih strana iskaču nove poslovne varijante, ali Devicama sve ovo izgleda nestabilno. Za one koji su u stalnom radnom odnosu, savet je da sačekaju početak zime, kada će mnogo toga biti olakšano i drugačije. Nije trenutak da prekidate sa poslom.

Slobodnim Devicama, ovoga meseca, niko nije dovoljno dobar. Još uvek merkaju „stare igrače“ i odmeravaju kapacitete. Za to je, naravno, zaslužan Retrogradni Saturn iz znaka Riba. U svakom slučaju, prelaskom Venere u vaš znak, 9. oktobra, bićete sve privlačniji suprotnom polu. Vaša energija se vraća na svoj uobičajeni nivo. Zauzete Device prave zajedničke planove sa partnerom, mada bi bilo bolje da planiranje sačeka zimu.

Devicama oktobar donosi probleme sa imunitetom. Od druge polovine meseca, savetuje se povratak fizičkim aktivnostima ili nekoj vrsti relaksiranja.

Vaga

Vrlo značajan mesec je pred Vagama. Potrudite se da napravite dobru organizaciju i da stvari, po pitanju posla, postavite onako kako treba. Izbegavajte partnerske poslove. Oslonite se na sebe i individualni rad. Najveći finansijski izazovi su prošli. Ovo je period u kojem će biti mnogo parcijalnih projekata, sa mogućnošću veće zarade. Za one koji su u stalnom radnom odnosu, savetuje se izbegavanje konflikata sa nadređenima, u prvoj polovini meseca.

Početkom meseca je izuzetno važno da poređate svoje želje i potrebe po prioritetima i da, bar na trenutak, isključite racio i ono što on govori. Ukoliko se dvoumite oko bilo koje odluke po pitanju emotivnog partnera, poslušajte intuiciju. Ako budete pratili svoj osećaj, nećete pogrešiti. U drugoj polovini meseca, stvari će biti za nijansu lakše. Slobodne Vage prolaze kroz period zbunjenosti i introspekcije.

Vage očekuju problemi sa grlom i disanjem. Povećajte unos vode, a smanjite alkohol i cigarete.

Škorpija

Finansije su vam, ovog meseca, dobro postavljene. Međutim, na neki način, poslom ipak nećete biti sasvim zadovoljni. Imate snažnu i veoma izraženu potrebu za poslom, ali prave promene možete očekivati tek početkom iduće godine. Odnosi sa saradnicima i poslodavcima će, u drugoj polovini oktobra, biti nešto bolji.

Po pitanju ljubavi, nakon dužeg vremena, jasno znate šta tačno hoćete i ne libite se da po to krenete. Međutim, ukoliko partner ili simpatija ne budu odgovorili na, po vama, odgovarajući način, bićete isključivi. Karte će sa vaše strane biti otvorene, ali kao „ili-ili“ opcija. Ipak, sam kraj oktobra, doneće harmoniju i mir.

Nadolazeći period vam donosi probleme sa nedostatkom sna i razdražljivošću. Pokušajte da više osluškujete svoje telo i da mu pružite odgovarajuću negu.

Strelac

Veliku nesigurnost vam stvara sve što ne zavisi od vas. Ukoliko morate da se oslonite na poslovne partnere i saradnike, bićete zadovoljni rezultatom tek nakon velikog napora i uloženog truda. Oktobar je mesec izazova, ali i uspeha nakon prevazilaženja prepreka. Budite strpljivi. Sam kraj meseca je bolji u odnosu na njegov početak, bez većih trzavica i oscilacija. Finansije su stabilne. Više ste zauzeti operativnim delom, pa zato nemate vremena da uživate u plodovima svog rada.

Slobodni Strelčevi će imati nekoliko različitih emotivnih ponuda koje će doći od osoba potpuno suprotnih od svega na šta ste navikli. Savet je da dobro promislite pre ulaska u zvaničnu vezu, jer vam niko neće u potpunosti odgovarati. Zauzeti Strelčevi će prolaziti kroz proces preispitivanja. Mogući su izazovi kroz krug prijatelja ili poznanika, po pitanju pojavljivanja osobe koja će vam biti veoma interesantna.

Strelčevi, moguć je problem sa cirkulacijom i krvnim pritiskom, pa obratite malo pažnju na to.

Jarac

Jesen je počela promenama koje ste dugo čekali. Ispred vas je mesec u kojem bi trebalo da stvari poređate tako da budu funkcionalne. U prvoj polovini meseca, po pitanju posla, budite spremni na pritisak i tenziju koju će vam stvarati okolina i saradnici. U drugoj polovini meseca, bićete konstruktivniji. Izbegavajte dodatna finansijska ulaganja i troškove.

Zauzeti Jarčevi, prve dve nedelje oktobra, imaće znatne emotivne oscilacije. Sačekajte 20. oktobar da vaše emocije budu koliko-toliko stabilnije. Nove osobe koje budete upoznavali, mogu biti adekvatne za vas. Međutim, vaše strpljenje nije baš najsjajnije, pa ćete neke odnose možda brže završiti, nego što ćete ih započeti. Probajte da razumete razlike i da ne gledate na stvari isključivo iz svog ugla.

Jarčeve očekuju problemi sa zglobovima, ramenima i vratom.

Vodolija

Za sada vam ništa od obaveza nije toliko teško, ali vremena za sebe nemate gotovo uopšte. Pokušajte da se bar od kraja oktobra rasteretite i da se fokusirate na prioritete. Ovo je sjajan period za novitete u postojećem poslu. Probajte da tražite povišicu ili smanjenje nadležnosti. Sve to možete u prvoj polovini meseca. Nakon toga se klonite konflikta sa nadređenima.

Niste baš sigurni šta želite od određene osobe ili određenog emotivnog odnosa. Na specifičan način biste da neko bude tu, a da ne morate sebe previše da obavežete. U prvoj polovini oktobra, vaš šarm je presudan. Moći ćete da postignete željeni cilj koji neće opravdati sredstvo. Međutim, u drugoj polovini meseca, stvari vam neće baš ići na ruku, pa ćete morati malo da korigujete očekivanja koja nisu opravdana.

Vodolije će imati problem sa nervima i nervnim sistemom. Savet je da razmislite o alternativnoj medicini.

Ribe

Dugo ste čekali da određene promene dođu na pravo mesto. Ukoliko razmišljate o ponudi vezanoj za inostranstvo, obavezno prihvatite. Imate veliku šansu za rad na sebi, rast i usavršavanje. Najteže će vam biti da delite zadatke sa nekim. Radije ćete preuzeti na sebe više obaveza, nego da zavisite od tuđeg rada. Kraj meseca je povoljan period po pitanju finansija. Klonite se nepotrebnih troškova.

Ako pričamo o ljubavi, sigurno je to da je prošlost za Ribe i dalje tu – u sadašnjosti. Koliko god se trudili da neku priču ostavite iza sebe, ona ne prestaje da postoji. Možda bi trebalo da pružite još jednu šansu, bar da se uverite u to da nečija greška nije bila namerna. Slobodne Ribe, krajem meseca, imaju mogućnost za nova poznanstva. Koga god da upoznate, nemojte biti previše poverljivi u samom početku. Pažljivo odmeravajte snage.

Očekuje vas period koji će obeležiti nedostatak sna i hroničan umor.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI