Search
Close this search box.
,

Bez stresa – upis u vrtić koji će dete voleti

2400x650-Templejt-za-naslovnu-sl

Niko zaista ne može da zna koja će “vrsta” roditelja postati ili koje će vrednosti negovati u toj ulozi, sve dok zaista to i ne postane. Ono što ste smatrali ili naumili pre toga, dobiće sasvim novu dimenziju kada počnete da razmišljate o budućnosti svog deteta. Iako Vam je pre svega želja da se ostvare svi njegovi snovi i da odrasta bezbrižno, prve strepnje počinju već sa polaskom u vrtić. Sasvim opravdano jer to je upravo period kad se u velikoj meri i određuje budućnost vašeg deteta.

Tada ne samo da deo vaspitanja deteta prepuštate drugima i da kreće njegova socijalizacija kroz igru sa drugom decom, već počinje i najintenzivniji period učenja.

Nemačka škola u Beogradu, DSB- Nemački vrtić

Prvi veliki koraci i prve šanse

Polazak u vrtić može biti stresan i emotivan korak. Prvo veliko odvajanje, veliki roditeljski strahovi, dileme, prvi drugari, simpatije… Na prvi pogled sve sami izazovi, ali klinci su, zapravo, vrlo prilagodljivi što je u tom uzrastu njihova najveća prednost. Prednosti su, u stvari, najbolje životne šanse, a samo iskorišćene šanse unose vrednosti u život.

Iako se čini da izbor vrtića nema baš mnogo veze sa daljim školovanjem i uspehom, kasnije se ispostavi da je presudan i nenadoknadiv. Dok su mala, deca samo žele da se igraju, a učenje kroz igru je najbolji i najlakši način da dete unapredi svoje znanje u svim oblastima i da to bude u skladu sa uzrastom. Osim toga svako dete treba da se oseća prijatno i da mu dolazak u vrtić predstavlja zadovoljstvo.

Nemačka škola u Beogradu, DSB-Nemački vrtić

Takođe, deci koja od malena uče i na stranom jeziku, psiholozi pripisuju i razvijanje sposobnosti ključnih za uspeh: pažljivije slušanje, razvijeniju kreativnost, oštriji um, racionalnost i lakše donošenje odluka.

Bez svake sumnje, ispostavilo se po karijerama ljudi sa naših prostora, da su nemački jezik i obrazovni sistem trenutno vodeći u svetu. To je zbog toga što je njihov sistem koncipiran tako da obrazovanje počinje od najranije dobi – od vrtića. Svaki sledeći nivo je usmeren na pružanje konkretnih veština i znanja koje su klincima potrebne za uspeh u budućnosti. I nije reč samo o akademskom znanju, već i o njegovoj primeni i razvoju drugih veština novog doba.

Nemačka škola u Beogradu, DSB- Nemački vrtić

Dan otvorenih vrata

Nemačka škola Beograd prva je školska ustanova u Beogradu koja pruža jedinstven i zaokružen koncept obrazovanja na nemačkom jeziku. Organizovana je po jedinstvenom modelu koji važi za sve nemačke obrazovne institucije svuda u svetu. Škola u Beogradu nosi i sertifikat o izvrsnosti u svojoj delatnosti što dodatno govori o kvalitetu same škole.

Nemačka škola u Beogradu – DSB

U toku je upis u vrtić. Sjajna prilika za decu i za roditelje da se upoznaju sa osobljem i radom vrtića je Dan otvorenih vrata. Taj događaj predstavlja dragoceno iskustvo za celu porodicu.

Topao, gostoljubiv ambijent je posebno osmišljen da deci pruži osećaj sigurnosti. Svede na minimum svaki strah koji bi mogli osećati zbog odvajanja. U takvom sigurnom i maštovitom okruženju deca se brzo prilagođavaju. Za roditelje, to je prava odluka jer znaju da su njihova deca u dobrih rukama i da su im pružili izvesniju budućnost. 

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Saradnice

   Saradnice

   Saradnice su sa nama jer je jako važno da ni jedna priča ne liči na drugu. One su kreativne, stručne da uvek ispričaju priču baš onaku kakva jeste, a o svemu znaju skoro pa sve... Zato su tu sa nama, kao najbolje drugarice iz srednje koje o nama znaju i ono čega se mi ne sećamo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI