Search
Close this search box.

Horoskop za novembar 2023. godine

I evo nas skoro na kraju godine – verovala ili ne. Astrološki posmatrano, iza nas je zaista uzbudljiv period. Međutim, tek je počelo. Naročito na mundanom (globalnom) planu. Svedočićemo, relativno brzo, velikim i bitnim dešavanjima. Sve to će se, svakako, odraziti na svaku od nas pojedinačno. Zato je tu horoskop za novembar 2023. godine. U njemu su obrađene generalne energije za svaki znak pojedinačno. Kako bi do maksimuma iskoristila trenutne planetarne pozicije i aspekte, predlažemo da pročitaš prognoze i za znak i za podznak. Međutim, ne zaboravi ni to da na ovom svetu nema dve iste natalne karte, jer nema ni dve iste osobe. Zato zaplovi u novo sutra sa osmehom, baš takva kakva jesi – posebna, uprkos svemu i svima.

Izvor: Envato

OVAN

Posao i karijera

Iako je Mars, vladar Ovna, u dobroj poziciji – u 9. kući, novembar Ovnovima donosi umerene koristi u smislu zadovoljstva poslom i karijerom. Zbog Saturna u Vodoliji – u svom prirodnom polju, Ovnovi mogu da napreduju, ali uspeh možda neće doći brzo. Moguće je i da uspeh čak ne bude ni vidljiv na prvi pogled kao „uspeh“. Neki Ovnovi mogu da dobiju priliku da karijeru nastave u inostranstvu. Takva putovanja biće povoljna i orijentisana na rast, pa čak i da donesu priliku za veliko finansijsko obilje. Neki Ovnovi bi, takođe, mogli da budu u poziciji da uđu u nove projekte i, da na taj način, obezbede veliki profit. Sa druge strane, mnogi Ovnovi će doći u „iskušenje“ da se takmiče sa konkurentima i kolegama, što nije dobra ideja. Sukobljavanje sa konkurencijom u narednom periodu, može da donese probleme i finansijske gubitke.

Finansije

Ovnovi neće moći da zarade mnogo, ali neće zarađivati ni manje nego do sada. Savetuje se oprez, jer, dugoročno posmatrano, određeni finansijski problemi mogu da dovedu do dugova. Ovnovi ne bi trebalo da postojeće dugove finansiraju novim zaduživanjem, jer se može desiti da postojeći problem eskalira. Međutim, trenutni položaj Saturna može da bude od pomoći kod zarade i štednje za budućnost. Savet Ovnovima je da iskoriste ovu priliku. Ukoliko putujete, obratite pažnju da ne izgubite novčanik.  

Zdravlje

Pozicija planeta Ovnovima donosi dobru zrdavstvenu situaciju, ali problem sa emocijama. Ipak, postoje i neki aspekti koji ukazuju na neke iznenadne manje zdravstvene probleme, pa se Ovnovima savetuje da ozbiljno budu posvećeni zdravstvenom aspektu. „Bolje sprečiti nego lečiti“  je krilatica koje bi svi Ovnovi trebalo da se pridržavaju tokom novembra.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Zaljubljene Ovnove će tokom novembra imati planetarnu podršku da, sa voljenom osobom, održavaju zdrav i harmoničan odnos. Sa te strane, aspekti vam daju ohrabrujuću energiju i motivaciju. Iskoristite povoljan period da podelite svoja ljubavna osećanja sa partnerom, kako bi veza ojačala. Kraj meseca je naročito blagotvoran za sve zaljubljene i donosi šansu da se ljubav dodatno učvrsti. Za neke Ovnove, ljubav može i da se „materijalizuje“, odnosno da rezultira brakom. Sa druge strane, porodični život može biti uzdrman i pomalo uznemirujući. Problemi sa egom i razlike među članovima porodice mogu dovesti do trzavica. Takođe, do nesuglasica i određenih problema može doći zbog nekih osetljivih pitanja koja će izaći na svetlo dana.

Izvor: Envato

BIK

Posao i karijera

Biće potrebno dosta uloženog truda i napora za postizanje dobrih rezultata. Postoje šanse da pojedini Bikovi iznenada promene posao. Tokom čitavog meseca, savetuje se pažljivo planiranje, ne samo radi postizanja dobrih rezultata, već zbog izazova koji su pred Bikovima. Izvesno je da će doći i do kašnjenja benefita u vidu podsticaja i očekivanih nagrada. Aspekti upozoravaju i na mogućnost problema u partnerskim odnosima, ali i sa konkurentima, što se može odraziti na profit.

Finansije

Savet za Bikove je da vode računa po pitanju finansija i da budu maksimalno umereni u trošenju novca. Izvesno je da može da dođe do rasta prihoda, jer su aspekti takvi da će Bikovi biti podstaknuti da više rade i više zarađuju. Međutim, sa rastom prihoda bi svakako došlo i do rasta troškova i to naročito onih neplaniranih. Zato pažljivo sa novcem tokom čitavog novembra.

Zdravlje

Zonu komfora Bikovima mogu da poremete manji zdravstveni problemi i troškovi izazvani njima. Svakako budite pažljivi i nežni prema sebi i pokušajte da se zaštitite pre svega od nervoze zbog stvari koje ne možete da promenite.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Aspekti u novembru nisu baš mnogo naklonjeni Bikovima. Zaljubljeni će imati mali vakuum u komunikaciji sa voljenom osobom i manjak razumevanja. Bikovima koji su planirali da uđu u vezu ili da se vere, savetuje se da još malo budu strpljivi. Period nije najbolji ako očekujete podršku planeta na svom ljubavnom putu. Oni koji su u braku, verovatno će osećati težinu, manjak sreće i veliko nezadovoljstvo. Zato je savet da Bikovi porade na međusobnom razumevanju i prilagođavanju partneru. Planete takođe upozoravaju na moguće poteškoće i nesuglasice u porodici i porodičnim odnosima. Međutim, Bikovi će svojom inteligencijom uspeti da prevaziđu i ove izazove, ukoliko zadrže fokus na bitnim stvarima.

Izvor: Envato

BLIZANCI

Posao i karijera

Blizancima se otvaraju prilike za postizanje dobrih rezultata. Međutim, oni će biti mogući samo ukoliko budete zaista posvećeni i uložite maksimum napora. Pojedincima će biti otvoren put ka novom poslu ili napredovanju u postojećem. Takođe, neki Blizanci bi mogli da dobiju i poslovnu ponudu iz inostranstva. Generalni savet za sve Blizance je da iskoriste svoje posebne veštine i talente, jer će ih to dovesti u odličnu poziciju da uspeju u svojim planovima. Položaj planeta je takav da Blizancima koji se bave biznisom omogućavaju dobar profit i veliki benefit od nekog postojećeg ili čak novog partnerstva.

Finanasije

Blizanci se u novembru osećaju sigurno po pitanju finansija. Izvesna je i dobra zarada ili povećanje profita. Velika šansa postoji da Blizanacaci povećaju materijalno bogatstvo upravo kroz sopstvenu profesiju. Planete i aspekti „najavljuju“ i mogućnost neočekivanog priliva novca, pa čak i kroz neko nasleđe, akcije ili trgovinu na berzi. Sve ovo omogućiće Blizancima i da uštede veću količinu novca. Savet za Blizance koji dođu do određenog kapitala i poziciju da kupe neku imovinu od novca koji imaju: učinite to. Pravo je vreme za uvećanje i unapređenje imovine.

Zdravlje

Sem povećane anksioznosti i manje nesigurnosti, pred Blizancima je period u kojem će moći da održe dobro zdravstveno stanje. Sem podrške planeta, Blizanci će svojom pozitivnom energijom, sami sebi biti „lek“ za sve.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Pred Blizancima je uspeh u ljubavnim odnosima. Za zaljubljene, lepa vest: povoljan je period za razvijanje i produbljivanje veze i jačanje ljubavi. Blizanci će tokom novembra osećati zadovoljstvo i harmoniju, kao rezultat zrele ljubavi. Oni koji su planirali venčanje ovog meseca, odabrali su dobar period. Novembar daje Blizancima prostor za razvoj u pogledu ljubavi, ali donosi i zrelost u pristupu partnerskom i bračnom životu. Tranziti i aspekti donose i poboljšanje porodičnog života, najpre kroz dobru komunikaciju među članovima porodice. Porodični konflikti, prisutni od ranije, imaju mogućnost da se reše, na miran način, uz puno razumevanja. Porodična harmonija biće Blizancima dodatni izvor dobrog raspoloženja.

Izvor: Envato

RAK

Posao i karijera

Novembar bi Rakovima mogao da donese povećani radni pritisak, kao i neke nove poslovne izazove i prepreke. Neki će možda naglo izgubiti ili promeniti posao. Međutim, to bi kasnije, sasvim izvesno, moglo doneti mnogo veći napredak. Izvesno je i da će neke očekivane beneficije kasniti, pa je savet Rakovima da ne gube živce. Neki veliki poslovni rast i zadovoljstvo rezultatima, tokom novembra, najverovatnije se neće desiti. Takođe, ovaj mesec možda neće biti baš najbolji za sticanje velikog profita. Moguće je da ćete se suočiti i sa svojim najvećim konkurentima. Ako ne želite da se nađete u nekoj nevolji, budite oprezniji. Zbog svega toga, kako bi postigli dobre rezultate, možda bi najbolje bilo da napravite neki jedinstveni plan i program kojeg ćete se pridržavati tokom narednog perioda. Rakovima se savetuje da ne pokreću nove poslove tokom novembra, jer očekivani profit verovatno neće biti ostvaren.

Finansije

Nepovoljni položaj planeta – pre svega Saturna, upozorava Rakove na finansijske poteškoće. Iako postoje aspekti koji ukazuju na novčanu dobit, moguća iznenadna promena posla, poteškoće u biznisu ili nepredviđeni troškovi, ometaće finansijski uspeh. Uprkos tome što Rakovi odlučno osvajaju svoje ciljeve, očekivani novac će generalno kasniti. Neplanirani i neželjeni troškovi, biće Rakovima izvor brige tokom prve polovine novembra. Generalno, Rakovima će prihod varirati tokom čitavog perioda, a očekivanja u vezi sa visokim zaradama, najverovatnije neće biti moguće realizovati. Budite smireni i pažljivi, jer i to će proći.

Zdravlje

Planete su tako postavljene da će osetljive Rakove učiniti još osetljivijim. Moguće je da će vas tokom meseca pratiti anksioznost, glavobolje, zubobolje, bolovi u nogama i iritacija očiju. Sve ovo će Rakove učiniti još senzibilnijima, pa je savet da se zaista posvetite sebi, uz nežnost i posebnu pažnju.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Rakovi bi u novembru mogli da se suoče sa određenim poteškoćama u ljubavnom i bračnom životu. Takođe, zbog pozicija planeta koje će uslovljavati probleme u drugim životnim poljima, Rakovi, tokom predstojećeg perioda, neće biti čak ni zainteresovani za romantiku i rešavanje eventualnih emotivni pitanja. Zbog toga su mogući i veći problemi u komunikaciji u odnosu na članove porodice, ali i ljubavne trzavice. Savet za Rakove je da, koliko je god moguće, izbegavaju podizanje tenzije i rasprave sa voljenima.

Izvor: Envato

LAV

Posao i karijera

Lavovima mogu da očekuju neke povoljne rezultate, možda u vidu unapređenja ili drugih sličnih prednosti i benefita. Manjih poteškoća može biti sa nadređenima i saradnicima, ali uz metodičan pristup, sve se može relativno lako rešiti. Zbog veoma dobrog položaja planeta i aspekata koje prave, u život Lavova stižu zaista značajne promene, praćene blagoslovima. U toku narednog perioda, postoje šanse i nove prilike za saradnju sa strancima ili rad u inostranstvu. Vlasnici biznisa će najverovatnije ovaj mesec „upisati“ kao vrlo profitabilan. Moguća su i nova partnerstva koja će se, tokom vremena, takođe pokazati kao profitabilna.

Finansije

Sasvim je izvesno da će novembar Lavovima doneti priliku da povećaju zaradu i ostvare veliki profit. Ko bude želeo, moći će dobro da se snađe u svakoj situaciji i da uštedi novac na razne načine. Opasnost leži u impulsivnoj kupovini i prekomernom trošenju novca. Lavovi koji budu poklekli pred ovim iskušenjem, mogli bi kasnije da imaju problema sa otplatom troškova i nastalih dugova. Lavovi koji su imali problematične poslove, krajem meseca, mogu očekivati povratak u svoj biznis „na velika vrata“.

Zdravlje

Novembar je povoljan za Lavove i na zdravstvenom planu. Većina Lavova osetiće priliv sveže energije i zbog toga će funkcionisati na svim poljima sa mnogo više entuzijazma nego inače. Manji problemi mogu iskrsnuti samo po pitanju varenja, pa se savetuje umerenost za trpezom.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Lavovi mogu da očekuju procvat ljubavi i pregršt romantike. U ljubavnom i bračnom životu, pred vama je period sreće i harmonije, pa ga iskoristite da unapredite odnos sa partnerom. Zaljubljeni Lavovi bi svoju vezu mogli čak i da krunišu brakom ili ga u ovom mesecu najave. Porodično okruženje, biće za Lavove oaza mira i sreće. Što više romantike tokom čitavog meseca nije savet, nego topla preporuka za Lavove. Iskoristite novembar da maksimalno napunite baterije za zimu koja je na pragu.

Izvor: Envato

DEVICA

Posao i karijera

Novembar Devicama donosi veći osećaj strasti, posvećenosti i entuzijazma za njihovu profesiju. Oni koji vode sopstvene biznise, imaće i mnogo više inicijative nego obično. Generalno, naročito u drugoj polovini meseca, Device mogu očekivati povoljne okolnosti i srećne rezultate po pitanju posla i karijere. Manji izazovi desiće se u odnosu na povećani obim rada i pritisak koji sa tim dolazi, što od samog posla, što od nadređenih. Međutim, dobro planiranje posla i usklađivanje sa drugim obavezama bi trebalo da neutrališe sve eventualne probleme.

Finansije

Device, oprez sa finansijama. Sem što vam naredni period nije naklonjen po pitanju uvećanja zarade i profita, moguć je brz rast neplaniranih, povećih troškova, ali i gubitak novca. Šanse za uštedu i investiranje, eventualno će biti moguće na samom kraju meseca. Pojedine Device će spas od nagomilanih troškova potražiti kroz uzimanje kredita i pozajmice. Ne dozvolite da vas sve ovo obeshrabri. Iskoristite povoljne aspekte da unapredite posao, jer će se to kroz neko vreme i te kako isplatiti.

Zdravlje

Device bi u narednom periodu mogle imati problema sa glavoboljama, gastrointestinalnim problemima i neugodnostima sa leđima. Stres i frustracija zbog finansija su takođe moguće. Međutim, savet Devicama je da budu odlučne i hrabre u suočavanju sa problemima – što naročito Saturn podržava, što će amortizovati moguće zdravstvene probleme.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Devicama, nažalost, novembar nije naklonjen po pitanju emocija. Čuvajte se hladnoće i konfuzije u odnosu. Osvestite ovaj period i pokušajte da sa partnerima radite na otopljavanju odnosa. Oni koji su očekivali neku vrstu ozvaničenja veze, možda će morati da se strpe još neko vreme. Oni koji su u braku, najverovatnije će osećati veliko nezadovoljstvo tokom čitavog novembra. Trzavice će biti posledica novčanih problema, narastanja obaveza i ega među članovima porodice. Upuštanje u sukobe, neminovno bi dovelo do nekontrolisanih svađa i neprijateljstva. Nemojte podleći ovoj vrsti izazova. Probajte da se maksimalno kontrolišete, jer sam kraj meseca donosi olakšanje, lepe trenutke i prilike za uživanje u ljubavi i porodičnom životu.

Izvor: Envato

VAGA

Posao i karijera

Vagama predstoji uspeh u poslu i karijeri. Nove poslovne prilike i dobri rezultati, kao i ostvarivanje zadovoljavajuće zarade ili profita, su sasvim izvesne. Međutim, preporuka je da Vage, u novembru, ne menjaju posao, kao ni da ne ulaze u nove partnerske odnose. Držite se uhodanih staza i iskoristite blagonaklonost planeta da izvučete maksimum iz ovog perioda.

Finansije

Iako su aspekti generalno dobri za povećanje uobičajenog finansijskog priliva, može biti iznenadnih uspona i padova tokom čitavog meseca. Vagama je savet da se ne obeshrabre, jer će planete biti blagonaklone prema onima koji ulože trud i napor. Ukoliko spadate u tu grupu, povećanje profita je sasvim izvesno. U narednom periodu, pratiće vas osećaj sigurnosti po pitanju finansija.

Zdravlje

Pojedine Vage mogle bi se suočiti sa izvesnim kožnim ili stomačnim problemima. Nemojte se plašiti, nego prihvatite to kao poziv da se sa mnogo više brige odnosite prema svom telu. Iskoristite naredni period da ugodite sebi, da se negujete i poradite na poboljšanju sopstvenog zdravlja. Sve to će vam prijati i dodatno uticati da postanete boljeg raspoloženja.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Novembar je mesec koji donosi mogućnost za veliku sreću i zadovoljstvo po pitanju emotivnih odnosa. Međutim, nerazumevanje i odsustvo volje za prilagođavanjem, Vagama može da uzdrma vezu ili brak. Ista situacija je i unutar porodičnih odnosa. Zato je savet da budete posvećeniji i da voljenima pristupate sa više takta i empatije, kako biste zaplovili na talasu ljubavi, umesto da se „davite“ u plićaku.

Izvor: Envato

ŠKORPIJA

Posao i karijera

Savet za Škorpije je da čitavog meseca budu maksimalno skoncentrisane na ono što rade. Položaj planeta i aspekti su takvi da će vam doneti određeno otežanje i „mešovite“ rezultate. Verovatno će vam trebati mnogo više truda i vremena da završite čak i najjednostavnije aktivnosti, a mogućnost greške i propusta su sasvim izvesni. Zato oprez. Povećajte koncentraciju, budite posvećeni i predani, iskoristite maksimalno svoje veštine, jer to može doneti neke kratkoročne, brze benefite, povišicu, nagradu. Ukoliko zbog nezadovoljstva poželite da promenite posao, pokušajte da ne činite ishitrene poteze. Nije povoljan period za promene posla, niti ulazak u nova partnerstva.

Finansije

Zajednički imenitelj finansijskog stanja za novembar je: nepredviđeni troškovi. Škorpije, budite jako oprezne sa novcem tokom čitavog narednog perioda. Uprkos naraslim troškovima, nedostatku novca i smanjenim prihodima, ne upadajte u zamku uzimanja kredita i zajmova. Ukoliko ipak ne vidite drugi izlaz, računajte da vas ovaj potez može koštati višestruko i da će vam trebati mnogo vremena da se izvučete iz okova dugova.

Zdravlje

Novembar će, sem manjih bolova u nogama i glavobolje, doneti Škorpijama i neke iracionalne strahove po pitanju zdravlja. Savet je da probate da se opuštate što više, po mogućstvu u nekoj prijatnoj atmosferi, van svakodnevne gužve i buke.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Naredni period bi mogao biti prilično buran, zato se Škorpijama savetuje prisutnost i pribranost čitavog meseca. Takođe, snažna kontrola sopstvenog ega ne bi bila loša, imajući u vidu položaj planeta i aspekte koje one grade. Naravno, pod uslovom da želite da kraj meseca dočekate bez većih problema, u kakvom-takvom miru i harmoniji. Nerazumevanje će biti prisutno u svim odnosima, pa probajte da ne padate u vatru, nego da eventualne probleme rešite komunikacijom i kompromisima. Na vidiku se mogu pojaviti i neki imovinski problemi koji impliciraju i sukobe među članovima porodice. Savet je isti kao i za emotivne veze: pristupite rešavanju problema smireni i sa razumevanjem.

Izvor: Envato

STRELAC

Posao i karijera

Blagoslovi se nižu za Strelčeve tokom ovog perioda – iskoristite ih! Uopšteno govoreći, otvoreni su putevi ka napretku i unapređenju posla i karijere. Ukoliko želite, mogućnosti za saradnju sa strancima lako možete ostvariti. Zapravo, ovog meseca, pazite šta želite, jer bi vam se želje mogle ispuniti. Strelčevi mogu da se opuste i da u punom sjaju pokažu svoje potencijale, jer će sa neverovatnom lakoćom i sigurnošću ispunjavati obaveze i zadatke. Zbog dobrih rezultata, za Strelčeve su moguća i neka priznanja za njihov naporan rad, u vidu povećanja plate ili nekih beneficija na poslu. Konkurenti u novembru neće moći da izađu na kraj sa Strelčevima. Takođe, mogu iskrsnuti neke nove, vrlo profitabilne poslovne šanse – prepoznajte ih i iskoristite.

Finansije

Strelčevi će generalno biti zadovoljni finansijskom situacijom. Uz to, dobiće i šansu za razvojem i povećanjem mogućnosti za sticanje veće količine novca. Dobra zarada može biti i posledica rada sa strancima ili od rada u inostranstvu. Imate ozbiljnu priliku da poradite na povećanju finansijskog obilja i da u tome uspete – bez mnogo napora. Ukoliko vam se investicije i trgovine na berzi čine kao primamljive – sledite intuiciju, jer možete ostvariti veliki profit u budućnosti. Period je idealan da donesete važne finansijske odluke i da ih pretočite u plan. Strelčevi, ozbiljno shvatite najavu da u ovom periodu imate šansu da postanete bogati.

Zdravlje

Novembar je mesec u kojem će Strelčevi „pucati“ od zdravlja. Odlučnost, entuzijazam, energija na visokom nivou, dobro raspoloženje biće vaši pratioci – nikakav zdravstveni problem protiv toga nema šansu. Bavite se sportom, uživajte u prirodi i isplanirajte kako ćete se u budućnosti na inteligentan način brinuti za sebe, kako biste zadržali dobro zdravlje i formu.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Iako je novembar, ljubav će procvetati za Strelčeve. Oni koji su u vezama (o)živeće romantiku na najlepši način. Neki će se odlučiti i za brak – naročito oni koji su u vezi sa strancima. Strelčevi koji su u braku, pamtiće novembar kao šarmantan, romantičan, „ljubavni“ mesec. Porodični odnosi biće obeleženi mirom, srećom i emotivnom komunikacijom. Strelčevi koji su u eventualnim imovinskim sporovima, imaće uspeha. Generalno, postoje naznake i za uvećanje imovine.

Izvor: Envato

JARAC

Posao i karijera

Pred jarčevima su prilike za saradnju sa strancima ili odlazak u inostranstvo zbog posla. Neki će možda potpuno promeniti zanimanje ili napraviti neočekivani karijerni zaokret. Većina će osetiti benefit u pogledu rezultata koje će ostvarivati, ali nažalost ne u vidu prihoda koji će u narednom mesecu stagnirati. Pritisak konkurencije nateraće Jarčeve da promene svoje dosadašnje poslovne navike i da se okrenu novim veštinama i tehnikama za poboljšanje poslovne izvrsnosti.

Finansije

Sticanje veće količine novca u ovom mesecu nailazi na određene prepreke. Takođe, Jarčevi će teško uštedeti nešto tokom novembra, a neki bi se mogli suočiti i sa problemom u upravljanju svojim finansijama. Osnovni problem su nenadani, neželjeni troškovi. Jarčevima se savetuje izbegavanje ulaganja u nove poslovne i partnerske poduhvate, jer to može dovesti do trajnog gubitka. Osim toga, ovo bi mogao biti i uzrok sukoba sa partnerom. Međutim, pred sam kraj meseca, Jarčevi dobijaju mogućnost sticanja većeg profita i to iz inostranih izvora.

Zdravlje

Planete upozoravaju na prolaznu, kratkotrajnu infekciju očiju, na eventualnu glavobolju ili zubobolju, anksioznost izazvanu stresom. Osim toga, Jarčevima su aspekti takvi, da zapravo dolazi do opšteg poboljšanja zdravstvenog stanja.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Zaljubljeni Jarčevi bi ovaj mesec mogli da dožive kao dosadan. Oni u vezama i braku, trebalo bi da obrate pažnju na komunikaciju sa partnerom, kako bezazlena rasprava ne bi prerasla u nekontrolisanu svađu. Ukoliko uspete da obuzdate temperament i agresiju transformišete u strast, imaćete šansu da problem pretvorite u uzbuđenje koje će vas „voziti“ čitavog meseca. Isto važi i za porodične odnose: obratite pažnju kako komunicirate sa članovima porodice. Neki problem u vezi imovine, mogao bi da doživi kulminaciju tokom novembra. Ako situacije rešavate iz stanja afekta, mogli biste da ozbiljno narušite porodični mir i harmoniju, što dalje može dovesti do razdvajanja. Savet za sve Jarčeve je da ovog meseca, u odnosu na partnere i članove porodice, budu maksimalno fleksibilni, te da rešenja za eventualne probleme traže kroz zrelu komunikaciju.

Izvor: Envato

VODOLIJA

Posao i karijera

Vodolije bi naredni period, u pogledu profesionalnog života, mogle doživeti kao težak. Vrlo verovatno da ćete se nositi sa više izazova i pritiska na poslu, sa više truda, a manje zadovoljstva. Neki će možda nerado ići na službeni put. Vrlo verovatno da će izostati i zaslužena priznanja za uspešno obavljene zadatke, usled čega će mnogi izgubiti radni elan. Stres će biti prisutan tokom čitavog novembra. Međutim, Vodolije koje uspeju da prevaziđu ove prepreke, dobiće šansu da zablistaju i time znatno povećaju šanse za karijerni napredak. Naročito Vodolije koje imaju postavljene visoke standarde i ciljaju na visoko, imaće priliku da željeno i ostvare.

Finansije

Finansijska situacija nije sjajna i naredni period bi mogao da nosi težinu u tom smislu – ništa novo za Vodolije, nažalost. Krajem meseca, mnoge Vodolije bi mogle da se suoče i sa priličnim neskladom između potreba i mogućnosti. Zato se savetuje oprez u upravljanju novcem, jer lako može doći do nesklada ili gubitaka. Pažljivo planiranje prihoda i rashoda može biti od suštinskog značaja za Vodolije koje žele da izbegnu bezizlazne situacije. Vodolije neće u novembru lako dolaziti do zarade i profita, ali će, ako budu bile fokusirane na napredak, osigurati šansu i za brz finansijski oporavak i to u skorije vreme.

Zdravlje

Zdravstveni problemi će uglavnom biti posledica poslovnih i finansijskih poteškoća. Stres i anksioznost se mogu pretvoriti u bol u leđima, nogama, opštu nelagodu, probleme sa varenjem, glavobolju, hipertenziju. Vodolijama se savetuje da u svoju dnevnu rutinu uvedu tehnike opuštanja, ali i da naprave red u svojim dnevnim aktivnostima. Disciplina u pogledu ritma spavanja, rada, ishrane, odmora, biće od velike koristi. Na duge staze, za Vodolije koje uspeju da izbalansiraju dan, benefiti će biti više nego dobri i imaće pozitivan efekat u svim životnim oblastima.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Naredni period nije sjajan za emotivne, ljubavne, romantične, ali ni porodične odnose. Međutim, najveća opasnost za Vodolije zapravo leži u pojačanom egu, potpunom odsustvu strpljenja i „agresivnoj“ komunikaciji sa bliskim osobama. Ukoliko ne uspeju da se iskontrolišu, neke Vodolije bi mogle da se suoče sa raskidima ili čak razvodima, prvenstveno kao posledicom žestokih svađa. Savet za sve Vodolije je da pokušate da smirite strasti i da, umesto da, po svaku cenu budete u pravu, probate da budete zadovoljne i srećne. Ovaj period će brzo proći, pa nemojte da dozvolite da se posle dugo kajete zbog reči za koje bi bolje bilo da su ostale neizgovorene. Ako je ikako moguće, izaberite mir umesto haosa.

Izvor: Envato

RIBE

Posao i karijera

Vrlo izazovan period je pred Ribama. Veliki pritisak od strane kolega i nadređenih, problemi i povećan obim posla, greške u radu, kao i finansijski gubici, obeležiće čitav novembar. Oni koji su čekali unapređenje ili nagrade, mogu se suočiti sa kašnjenjem ili izostankom istih. Zbog svega navedenog, neke Ribe će doći u situaciju da promene posao. Pre nego što se suočite sa ovom situacijom, možda ćete ipak želeti još jednom da razmislite i da sagledate posao kao skup uspona i padova, jer ovaj period je upravo takav. Dva puta merite pre nego što se odlučite na radikalne poteze. U međuvremenu, pojačajte budnost, koncentraciju i naoružajte se strpljanjem.

Finansije

Poslovna situacija će usloviti manjak vremena, jednako kao i otežanu situaciju sa novcem. Čak i finansijski priliv koji je bio potpuno izvestan, verovatno će kasniti. Ribe ovog meseca skoro da neće moći da izbegnu ni neželjene troškove u okviru doma. Zbog svega toga je potrebno dobro planiranje, kako biste se spremne suočile sa izazovnim periodom. Međutim, ohrabruje činjenica da će novac pristizati, iako postepeno i sporo. Ribama se savetuje da se poštede preteranih očekivanja, a samim tim i stresnih situacija. Budite strpljive, svedite trošenje na minimum, izbegavajte investicije i ulaganja, bavite se planiranjem.

Zdravlje

Nedostatak samopouzdanja i pojačan stres, uticaće na pad imuniteta. Ukoliko dozvolite da dođete u tu situaciju, mogući su problemi sa respiratornim organima, kašalj, bolovi u nogama i zglobovima. Savet za sve Ribe je da svaki trenutak iskoriste za opuštanje i da jako vode računa o ishrani. U narednom periodu, bukvalno shvatite narodnu izreku „zdravlje na usta ulazi“.

Ljubav, partnerski i porodični odnosi

Novembar ribama ne donosi ništa spektakularno po pitanju emocija. Naprotiv. Period pred vama je „ispod proseka“ – ako se tako uopšte može reći. Ukoliko uspete da izbegnete eskalaciju nekih problema od ranije, tako što ćete obuzdati nagon za svađom, ovaj mesec će proteći u miru. Porodica, kao i uža i šira familija, mogu biti utočište od stresa izazvanog poslovnom i finansijskom situacijom. Naravno, opet uz napomenu ukoliko sprečite svaku vrstu razmirica i verbalnih sukoba. Prilagodite se, „sarađujte“ sa najbližima po svim osnovama i uspećete da održite harmonične odnose čak i tokom ovog izazovnog perioda.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI