Search
Close this search box.

Nedeljni astro-priručnik sa smernicama i savetima: 1-7. april 2024.

Untitled-design-8-2048x555

April – mesec u koji smo upravo zakoračili – je, astrološki gledano, možda i najvažniji mesec ove godine. Uz predstojeću solarnu eklipsu, prisustvovaćemo i nekim aspektima koji se veoma retko dešavaju, ali i jednom koji se nije nikada do sada desio. Iz želje da na najbolji mogući način iskoristimo planetarne i energetske uticaje, rodio se Nedeljni astro-priručnik sa smernicama i savetima za svaku narednu nedelju.

U prvom delu Nedeljnog astro-priručnika, naš astrolog i numerolog Dragana Kovačević iz tima „Uranova deca“, opisala nam je generalne energije za sve važne životne oblasti. Takođe, posavetovala nas je i kako da, na najbolji način, prebrodimo eventualne zamke i iskoristimo pozitivne aspekte. Za sve one koji žele maksimum, napravile smo i astro-kalendar sa najvažnijim aspektima i kretanjem Meseca, zajedno sa kratkim opisom i savetom.

Izvor: Canva

Reč astrologa

Period od 1-7. aprila definitivno donosi dinamične i duboke energetske promene koje će nas naterati da se suočimo sa svojim emocijama, željama i spremnošću za transformaciju. Prema rečima Dragane Kovačević, ovako izgleda pregled ključnih aspekata koji će obeležiti ovaj period:

„Prva polovina ove nedelje biće za većinu nas optimistična, puna ambicije, volje i želje da završimo započete ciljeve od prethodne nedelje. Međutim, nedostatak empatije i emocija može nas dovesti u sukobe sa bliskim ljudima oko nas, te u nejasne situacije i trenutke bola. Usled izgovorenih, verovatno malo grubljih reči i tenzične atmosfere u kući, možemo osetiti svu „težinu duše“. Trebalo bi obratiti pažnju na potpisivanje bilo kakvih dokumenata. Sve treba pročitati najmanje dva puta. Takođe, u saobraćaju moramo biti naročito oprezni.

U drugoj polovini ove nedelje, biće nešto mirnija atmosfera. Ipak, biće prisutna snažna želja za begom od realnosti usled neizbežnog susreta sa brigama. Kao posledica, dogodiće se, već spomenuta, „težina duše“ i to kao nikada do sada. Činiće nam se da su se sve brige okomile baš na nas. Kod većine će zato biti prisutna i izražena želja za ćutanjem i „sakrivanjem“ od sveta – po mogućstvu, u nekakvu šumu najradije.“

Izvor: Canva

Posao

„Na poslovnom planu, prva polovina nedelje biće idealna za početak novih projekata, ulazak u nove poslovne poduhvate. Mnogi će razmišljati o novim idejama, kao i o novim poslovnim ponuda koje će kasnije realizovati. Jer, kada započinjemo nove poduhvate, veoma je važno da su nam nebeska tela naklonjena, kako bi sve prošlo glatko i bez mnogo nervoze.

Druga polovina nedelje, na poslovnom planu, može doneti spletke, laži i obmane koje su dobro sakrivene. Zato bi trebalo obratiti pažnju na ljude oko nas. U tom pogledu, naročito na starije osobe, jer možda baš oni pokušavaju da nam „smeste“ neku nelagodnu situaciju sa šefovima ili nadređenima.“

Emocije i partnerski odnosi

Na ljubavnom planu, prva polovina nedelje, može biti izuzetno čudna – čak naporna. Može doći do nerazumevanja u odnosima, svađa, te eventualno i raskida, ukoliko partner ne pokaže dovoljno razumevanja.

Druga polovina nedelje nam donosi čudan osećaj u srcu – neku toplinu, vedrinu i čaroliju – za koji ćemo se pitati da li je stvaran. Idealni dani za pisanje ljubavne poezije i slikanje, za posvećivanje pažnje partneru, uz neki romantičan film ili neku divnu ljubavnu seriju. Takođe, poželjan je neki mali znak pažnje za partnera ili možda romantični ručak, kako bi odagnali brigu i negativne misli koje nas more danima unazad.“

Izvor: Canva

Zdravlje

„Na zdravstvenom polju, prva polovina ove sedmice može kod nas izazvati bolove u predelu leđa, lopatica, kao i „šetajući“ bol kroz mišiće, nesnosne glavobolje i osećaj težine u kapcima. Oni koji su skloni naglim varijacijama u pritisku, trebalo bi da budu dodatno oprezni. Naročito je potrebno skloniti se od bilo kakve nervoze i tenzične atmosfere, jer nam to može dodatno svima ugroziti zdravlje.

Druga polovina nedelje može doneti osećaj dezorjentisanosti, malaksalosti, bolove u donjim delovima nogu – od kolena ka listovima, te osećaj težine u nogama, umor i manjak volje da išta radimo. Pospanost i umor koji savladava će trajati naočito do pred sam vikend. Ali, vrlo brzo, već od sledeće nedelje, dobijamo polet i novu energiju. Zato je jako bitno odmarati u drugoj polovini ove nedelje, kako bismo skupili snagu za sledeću, koja će biti burna i veoma zanimljiva.“

Astro-kalendar

U nedelji koja dolazi, budite spremni da se suočite sa dubokim emotivnim promenama i transformacijama. Iskoristite energiju Venere da izrazite svoje želje hrabro i otvoreno. Istovremeno, budete svesni svojih unutrašnjih promena i transformacija koje dolaze sa Mesečevim tranzitima. Zapamtite da je važno da ostanete povezani sa svojom intuicijom i da budete spremni da se prilagodite promenama koje dolaze.

Izvor: Canva

1. april: Mesec ulazi u Jarca

Ovaj tranzit naglašava potrebu za disciplinom i strukturom u našim emocijama i ciljevima.

3. april: Mesec ulazi u Vodoliju

Mesečev susret sa Plutonom na 1° Vodolije poziva nas na dublje istraživanje naših unutrašnjih promena i transformacija.

3. april: Venera u zagrljaju Neptuna – konjunkcija na 27° Riba

Venera, planeta ljubavi i harmonije, susreće se sa Neptunom, planetom mašte i duhovnosti i to u znaku Riba. Ovo je vreme kada se naše emotivne i romantične želje stapaju sa našom potrebom za dubokom povezanošću i duhovnim ispunjenjem. Budite pažljivi prema svojim osećajima i otvorite se za suptilne signale Univerzuma.

5.april: Mesec ulazi u Ribe

Ovaj tranzit donosi naglašenu emotivnost i intuiciju.

5-6. april: Venera ulazi u Ovna

Venera, prelazeći iz znaka Riba u Ovna, donosi nagli preokret u načinu na koji izražavamo svoje želje i potrebe. Ovo je vreme kada se naglašava hrabrost i nezavisnost u ljubavi. Budite spremni da preuzmete inicijativu i izrazite svoje želje otvoreno i hrabro.

6. april: Mesečev susret sa Saturnom i Marsom u Ribama

Ovo je vreme kada se suočavamo sa svojim unutrašnjim ograničenjima i preprekama na putu ka ostvarenju svojih ciljeva.

6-7. april: Venera sekstil Pluton

Susret Venere i Plutona naglašava duboke emotivne transformacije i intenzivne strasti. Ovo je vreme kada se suočavamo sa svojim skrivenim željama i moćima. Iskoristite ovu energiju da dublje istražite svoje emotivne motive i transformišete svoje odnose.

7. april: Mesečev susret sa Neptunom

Ova kombinacija naglašava potrebu za empatijom i saosećajnošću prema sebi i drugima.

Želimo vam inspirativnu nedelju punu pozitivnih uvida i transformacija.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI