Search
Close this search box.
,

Nepotizam u svetu poznatih: senka nad nepo bebama

naslovna

Deca nisu stvari koje treba oblikovati, nego ljudi koje treba otkriti – Džes Lair

U svetu poznatih talenat i šarm često idu ruku pod ruku. Nije retkost da se slavni roditelji trude da svoje naslednike uvedu u blistavi svet reflektora. Međutim, dok se nepo babies – deca poznatih roditelja – često hvale svojim dostignućima po društvenim mrežama, postavlja se pitanje da li se ovde radi o stvarnom talentu ili privilegijama koje dolaze iz poznate krvi. Pećutkujemo li mi tada da nam se servira nepotizam u velikim dozama?

U poslednje vreme, kritičari sve više ukazuju na nepotizam kao ozbiljan problem u ovom svetu. Ispod njega se često gubi prava vrednost i talent.

Pritisak nasleđivanja

Mnogi talentovani pojedinci jedva izranjaju iz senke i teže ostvaruju svoj put u industriji zabave, nepo bebe se često susreću sa manje prepreka. Iako to nije njihova krivica, nedostatak pravog izazova i putovanje za uspeh može umanjiti njihovu sposobnost da razviju prave veštine i samopouzdanje. Kako piše jedan naš magazin, kritičari već ističu da ovo stvara lažni standard. Po tom standardu je talent manje važan od činjenice da neko ima poznate roditelje.

Dakota Johnson: Sledbenica Holivudske elegancije?

Pamtimo je kao Anastasiju Stil iz „Pedeset nijansi“ serijala. Dakota Johnson, ćerka slavne Melani Grifit i Dona Džonsona, smatraju pojedini, pokazala je da talent i šarm teku njenim venama. Njena sposobnost da prenese kompleksne emocije na ekranu osvojila je publiku širom sveta. Nastavljajući porodičnu tradiciju u glumi, Dakota je postala lice nove generacije glumica koja osvaja svet kinematografije.

Zamagljivanje granica talentovanosti

Nepotizam može značiti i zamagljivanje granica između prave talentovanosti i povlašćenosti. Ovakvi slučajevi mogu onemogućiti mladim i nepoznatim talentima da pronađu svoje mesto pod suncem i doprinesu kvalitetom umetničkim i zabavnim delima. Ovaj trend može postati toksičan i ograničiti raznolikost i bogatstvo različitih talenata koji bi se mogli pojaviti na sceni.

Izvor: Vulture.com

Lily-Rose Depp: Kombinacija drame i samopromocije?

Kćerka legendarnog Johnny Deppa i francuske glumice i pevačice Vanesse Paradis, Lily-Rose Depp, spojila je kreativnost svojih roditelja u izvanrednom talentu za poziranje na društvenim mrežama. Njena sveprisutnost na ekranu i u modnim kampanjama osvojila je pažnju mnogih. Zasluženo ili ne, naslednica Depp-Paradis puni naslovne strane brojnih modnih časopisa i modnih pista širom sveta.

Ona ima sposobnost da balansira između sveta glume i mode. To pokazuje i da je nasledila talent za vrlo uspešno koketiranje sa medijima u „nepo baby“ svetu.

Izvor: Vulture.com

Izazovi za industriju

Mnoge nepo bebe istinski se posvećuju svom poslu i nastoje ostvariti uspeh na osnovu svog vlastitog truda. Činjenica je da postoji mnogo talentovanih pojedinaca koji se teško probijaju i ne dobijaju priliku koju zaslužuju. Ovo može rezultirati gubitkom raznovrsnosti i inovacija u kreativnoj industriji. Umesto toga možemo dobiti kao rezultat već uhodane uspešne putanje poznatih porodica.

Kaia Gerber: Revolucija u modnom svetu?

Sa prepoznatljivim očima i zavidnom pojavom, Kaia Gerber, ćerka ikone stila Cindy 

Crawford, bez sumnje je obeležila modni svet prethodnih par godina. Ova mlada manekenka uspešno hoda stazama kojima je njena majka suvereno vladala. Njen prirodni stil, samopouzdanje i sposobnost da preobrazi svaku reviju u svoj lični izazov i samopromociju, čine je savremenom modnom ikonom. Da li je uspela da zaseni slavu svoje neprikosnovene majke koja je bila jedna od najvećih supermodela današnjice, ostaje da se vidi.   

Izvor: Vulture.com

Na mlađima svet ostaje

Dok se nepo bebe svakako trebaju ceniti zbog svog ličnog truda i zalaganja, važno je da se ne zaboravi na sve one koji nisu imali luksuz povlastica ili poznatih roditelja. Kritičari pozivaju na veći naglasak na pravu talentovanost, ulaganje u nove talente i stvaranje ravnoteže između nasleđa i prilika zasnovanih na stvarnim sposobnostima. Samo tako će industrija zabave moći zaista da podrži raznovrsnost i inovacije koje su u današnjem svetu preko potrebne.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Aleksandra Ćosić

   Aleksandra Ćosić

   Strastveni entuzijasta uredjenja doma, terasa, dvorišta i šire. Po profesiji magistar urbanizma i arhitekture i pejzažni arhitekta. Moj pristup temi je moj pristup životu - ljubav prema estetici, udobnosti i stvaranju prostora koji donose radost i zadovoljstvo. Volim da istražujem najnovije trendove i tehnike istovremeno naglašavajući važnost uživanja u lepoti i komforu.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI