Search
Close this search box.

Novo i drugačije: Horoskop za april sa analizom po dekadama podznaka

naslovna-2048x555

Astrološki gledano, april je više nego zanimljiv mesec, prepun aspekata koji najavljuju ozbiljne promene. Zato smo i odabrale ovaj trenutak, tik nakon solarne eklipse, da predstavimo nešto novo i drugačije: Horoskop za april sa analizom po dekadama podznaka. Da budemo iskrene, ne samo da je vreme za promene, nego je vreme i za istinu. A istina je da horoskop baziran samo na principu Sunčevog znaka, onako kako nam se decenijama unazad plasira, ne može biti sasvim tačan.

Izvor: Canva

Sunčev znak i podznak (ascedent)

Za početak, podela na 12 Sunčevih znakova bi značila postojanje samo 12 tipova ljudi. Kombinacijom znaka i podznaka, dolazimo do brojke od 144. Ne zvuči baš realno ni da se možemo podeliti u 144 kategorije – nekako je tesno, zar ne? I ma koliko se trudili da jedni druge „ukalupimo“ u nešto poznato, kako bismo se lakše prepoznavali i funkcionisali, matematika je ovde neumoljiva. Čak ni opšte poznata krilatica „nisi tipična predstavnica znaka“ ne može da se primeni kao izuzetak od pravila. Jer osnovno astrološko pravilo kaže sledeće: ne postoje dva ista horoskopa, dve iste natalne karte. Svaka osoba je unikatni mikro-kosmos. Tu je početak, ali i kraj – kraj razgovora na tu temu.

No, Sunčev znak ipak nije nebitan – naprotiv. To je pozicija na nebu na kojoj se Sunce nalazilo u trenutku našeg rođenja. Svi rođeni unutar 30 dana jednog znaka, pripadaju istom Sunčevom znaku. Međutim, ono što nas razlikuje je, na prvom mestu, ascedent ili podznak – kako ga uobičajemo zovemo, kao i njegova pozicija unutar jednog znaka. Podznak je uvek početak – same natalne karte i takozvane prve kuće horoskopa. A ono što je najzanimljivije je da se upravo tu nalazi i većina odgovora na pitanje „Ko smo mi zapravo?“.

Izvor: Canva

Prvi udah: tačka ascedenta i pravi početak

Tačno vreme rođenja nije važno samo zbog pozicije podznaka i određivanja karaktera, sklonosti i ličnih osobina. Ono je važno jer, ponekad, samo jedan minut može da utiče na to da slika natalne karte izgleda posve drugačije. Samim tim i naša slika, u odnosu na nas same, određeni događaj ili prognozu, biva posve iskrivljena.

Zato, ako zaista želimo da izađemo iz sfere „vašarske astrologije“, potrebno nam je nešto posve drugačije. Za neku generalnu prognozu koja ima smisla, jedino logično je da napravimo horoskop prema ascedentu, odnosno podznaku. A kako bismo bile još detaljnije u tumačenju i predikcijama, trebalo bi svaki podznak podeliti u tri dekade – kako dolikuje. I upravo smo to i uradile. Tako se, uz pomoć naše astrološkinje Dragane Kovačević „Uranova deca“, rodio horoskop sa analizom po dekadama podznaka.

Na sve to, oni koji žele više, mogu koristiti i Astro-priručnik u kojem se nalaze tranziti planeta, njihove pozicije i energije koje sobom donose. Jer, kada nam je poznata osnovna energija ili figurativno rečeno „tema“ koju su nam planete spremile za određeni period, lakše napredujemo i postajemo mnogo efikasniji – za početak.

Ukoliko ne znate svoj podznak i stepen na kojem se nalazi, možete ga lako saznati ukucavanjem svojih podataka u neki od astroloških programa. Na internetu se nalazi mnogo besplatnih sajtova na kojima možete dobiti ove i još neke osnovne informacije u vezi svoje natalne karte. Ukoliko nekome horoskop „ne radi“, može lako da se desi da vreme rođenja nije tačno – a to je ujedno i vreme za dobrog astrologa.

Izvor: Canva

OVAN

Ovan – prva dekada 0°-10°

Tokom aprila, a naročito na samom početku, možete očekivati blago olakšanje u odnosu na prethodni period. Jer, tranzitna Venera, planeta sreće, prolazi kroz prvo polje natalnog horoskopa. Ovaj mesec je idealan za nove poduhvate, nove avanture, uživanje i ulepšavanje svakoga trenutka.

Za slobodne Ovnove prve dekade, može se pojaviti i iznenadna ljubav. Pred zauzetima su uživanje i neočekivani pokloni, ali i putovanja. Mogući su i iznenadni uspesi u raznim životnim oblastima.

Krajem meseca, trebalo bi da se pričuvate od nenadanih povreda. Takođe, čuvajte se i svađalački nastrojenih ljudi, jer će baš takvi ići ka vama. Ako rešavate bilo kakvu papirologiju, trebalo bi da budete naročito oprezni, jer retrogradni Merkur koji prolazi kroz prvo polje Ovna, može doneti neke „papirološke“ prevare. April generalno nije pogodan za potpisivanje bilo kakvih ugovora.

Potreban vam je oprez u saobraćaju. Međutim, potreban vam je i oprez sa mislima i razmišljanjem. Ne donosite ishitrene odluke, naročito ne na osnovu sopstvenih projekcija nečega za šta niste sigurni da postoji u realnosti.

Ovan – druga dekada 10°-20°

April Ovnovima druge dekade donosi iznenadne promene. Moguća su neka neočekivana putovanja, ali i kupovina nečeg većeg – poput automobila na primer.

Kao i kod Ovnova prve dekade, a zbog retrogradnog Merkura koji prolazi vašu osetljivu tačku horoskopa, trebalo bi da budete veoma oprezni sa svim zvaničnim papirima. Oprez se savetuje i kada su u pitanju ponude za bilo kakav posao.

Polovinom meseca, stižu lepše energije koje će Ovnove definitivno relaksirati i učiniti da se osećaju laganije i opušteniji. Kod većine Ovnova konačno će se probuditi proljeće. Odličan je period za kraći odmor, početak neke sportske aktivnosti, kao i nove avanture.

Ovan – treća dekada 20°-29°

Ovaj mesec za Ovnove treće dekade protiče mnogo mirnije – možda čak i previše mirno za nekoga ko je toliko izdržljiv, uporan i borben. Ipak, sve te osobine zaista biste mogli da ostavite po strani – bar na neko vreme. Probajte da se opustite i odmorite.

Planete vas pozivaju da povećate oprez u saobraćaju. Takođe, naročito sredinom meseca, moguće su konfliktne situacije sa rodbinom, prijateljima, komšilukom. Probajte da izbegnete rasprave po svaku cenu, jer će vas, pre svega, koštati mnogo živaca i doneće vam vrlo loš rezultat. Bićete emotivno i mentalno (iz)maltretirani, a ni do kakvog pozitivnog rešenja ili dogovora nećete doći.

Međutim, tokom ovog perioda, očekuje vas prilika za poboljšanje finansijske situacije. „Planeta sreće“ iz prvog polja, opisuje i najavljuje mogući skok statusne pozicije.

Izvor: Canva

BIK

Bik  – prva dekada 0°-10°

Bikovima prve dekade su april, ali i godina pred nama, izuzetno naklonjeni. Tranziti planeta koje imate ponovo nakon dugo godina, mnogima najavljuju veliki skok statusa, ugleda, časti i reputacije. Povedite računa o zdravlju.

Pripazite na opštu zdravstvenu situaciju. Pre svega, moguće su česte upale grla, prehlade, pad imuniteta. Poradite malo na podizanju imuniteta, ali na prirodnoj osnovi, barem u preventivne svrhe. Pred Bikovima prve dekade je dobar period za postizanje bilo kakvog dogovora – poslovnog, prijateljskog, ljubavnog. Istina, može biti i kriznih momenata, ali do kraja meseca.

Važno je da znate da se krajem aprila u vašem znaku dešava izuzetno redak fenomen. Dve planete koje se dodiruju, te Bikovima, kao zemljanom elementu koji nije navikao na promene, ipak može doneti pozitivna dešavanja. To svakako znači promenu nekog segmenta života na bolje.

Sa druge strane, krajem aprila čuvajte se iznenadnih izliva bijesa. Ovo upozorenje se naročito odnosi na muške pripadnike druge dekade Bika.

Bik – druga dekada 10°-20°

Za Bikove druge dekade, april je naročito zanimljiv, Jer, upravo sada, možda i u toku čitanja, može da vas iznenadi jedan od najljepših momenata. Možete biti i prijatno šokirani dobrim vestima. Ovako velika sretna okolnost, dešavala vam  pre mnogo godina, pa ste – razumljivo – i zaboravili šta znači prava sreća. Međutim, evo je, samo što nije stigla. Sreća izlazi iz mraka, stiže na vrata i bukvalno vam pada u naručje.

Energija planete borbenosti dolazi u dobar aspekt sa vašim fizičkim telom, pa možete očekivati jaku volju, elan i želju za promjenom. Međutim, iako je promjena neminovna, probajte da sačekate leto. Preciznije, strpite se do sezone promene znakova. Razlog je taj što ishitrena promena može doneti nešto skriveno, što vam se, kao staloženima, istrajnima, upornima i tvrdoglavima, neće baš svideti.

April je izuzetno povoljan period za poslovne prilike.

Bik – treća dekada 20°-29°

Istina je još uvijek tako prokleto iza vaših leđa. Nažalost i sreća vam na neki način izmiče iz ruke. Ipak, znajte da je to je samo na kratko. Jer, već krajem mjeseca, veliki susret važnih planeta, ogromnih energija, prelazi upravo preko glavne tačke vaše horoskopa. Zbog toga je jako bitno da ne očajavate zbog osjećaja da tapkate u mestu duže vrijeme. To brzo prolazi. Samo se naoružajte strpljenjem i gledajte kako vam, nakon mnogo vremena, sudbina postaje naklonjena.

Naročito krajem aprila, moguće su velike životne promjene i prekretnice. Moguće je i da vas neka velika istina „izuje iz cipela“. Znajte samo da se sve dešava za vaše dobro.

Veze i brakovi mogu biti izuzetno na velikom testu ljubavi. Ali, pošto ste ipak vi ti koji držite konce u rukama, nema sumnje da će te izdržati i ovu promjenu. Računajte samo na opciju da na neke odnose, nakon aprila, nećete gledati istim očima.

Pred Bikovima druge dekade je svakako nužno turbulentan period, kako biste konačno pokazali svetu koliko ste jaki i koliko vam je Univerzum zaista dao snage i upornosti.

Izvor: Canva

BLIZANCI

Blizanci  – prva dekada 0°-10°

Malo biste se svađali, malo putovali, a malo menjali sve što možete – ukratko. Ništa novo za Blizance – radoznalo dete koje samo želi da istražuje. Ali, ovaj put, prosto morate biti barem malo oprezniji. Planeta agresije vam, već duže vreme, stvara osjećaj nelagodnosti i nervoze iz čista mira. Sve to naročito može da se pojača sredinom aprila. Zbog toga vam se savetuje da na vreme pronađete „izduvni ventil“. Probajte da, na vama svojstven način, život začinite šalom i humorom, kako biste se odbranili od negativnosti koje idu ka vama.

Budite oprezniji u saobraćaju. Spustite nogu sa gasa, naročito ako za volan sedate nervozni.

Blizanci prve dekade, ljubav će u aprilu najlakše proživeti kroz neku veselu pesmu. Napravite zato „play list“-u na vreme. Planeta sudbine vam donosi iznenadna lepa dešavanja i moguća kratka putovanja.

Ipak, računajte na to da je april rezervisan za završavanje tekućih problema. Zato je savet da fokus prebacite na opuštanje i zabavu, kako biste smirili napetost u glavi.

Blizanci  – druga dekada 10°-20°

Ovaj period je baš intenzivno napet za drugu dekadu Blizanaca. Osećaj težine, napora, pospanosti, nervoze, kao i agresivnih ispada vrlo su mogući. Iako vi, po svojoj prirodi, nemate izraženu agresivnost, računajte na to da ćete biti magnet za one sa svađalačkom naravi.

Potrebno je da obratite pažnju na zdravlje. Naročito se čuvajte u toku fizičkog rada, jer postoji mogućnost da se lako povredite i ukočite. Ne podižite ništa teško i povećajte oprez. Odmarajte i podižite imunitet pojačanim unosom vitamina.

Iako za vas april može doneti pojačani stres, nemojte brinuti – brzo će proći.

Blizanci  – treća dekada 20°-29°

Vas već dugo vremena drži osećaj neznanja, izgubljenosti, kao i osećaj da vam ništa ne ide od ruke, da vam je sreća iza leđa. April neće doneti ništa novo po tom pitanju, nažalost. Zbunjenosti koju osećate može rezultirati pogrešnim odlukama i pogrešnim izborima. Pošto ste kao izgubljeni u magli, savetuje vam se prisutnost u svemu i dodatni oprez.

Na poslovnom planu su mogući sukobi sa nadređenima. Suzdržite se naglih reakcija. Isti savet važi i u odnosu sa prijateljima, rodbinom i okolinom generalno. Povećajte „budnost“, jer se može desiti da će u narednom periodu neko pokušati da vas prevari.

xr:d:DAFzacPzcCQ:7,j:9006481728851529559,t:23110617

Izvor: Canva

RAK

Rak  – prva dekada 0°-10°

April za Rakove prve dekade počinje mirno i bez nekih preteranih tenzija kao u ranijem periodu. Zato je ovo idealno vreme da se posvetite sebi, bliskim ljudima i odmaranju u krugu najdražih.

Za razliku od prethodnog perioda, puni ste poleta i energije. Imate i snage i volje da se pokrenete.

Predstoji vam odličan period za otpočinjanje bilo kakvog posla. Slobodni Rakovi prve dekade mogu računati i na dobar period za ljubavne avanture.

Rak  – druga dekada 10°-20°

April će za vas biti životna prekretnica, naročito u oblasti posla. Ako sada odlučite da menjate posao – učinite to, bez straha.

Druženje, izlasci, odmaranje – za vas, u aprilu, sve ima neku posebnu i drugačiju energiju. Planeta koja vas je dugo mučila, sada sarađuje sa vama, pa vam daje snagu i želju za promenom.

Slobodnim Rakovima druge dekade, april donosi mogućnost nove ljubavi. Zauzeti dobijaju šansu za putovanje i uživanje.

Pojačan oprez vam se savetuje u saobraćaju.

Rak  – treća dekada 20°-29°

Proces promena koji traje već jako dugo, još nije završen, Međutim, Rakovi treće dekade sada konačno dobijaju vetar u leđa. Sve ono što ste počeli, a niste završili, popravite i krenite dalje.

Pred vama su iznenadne sretne okolnosti, naročito krajem aprila. Radujte se slobodno, jer će vas, ovaj put, sreća malo duže pratiti.

Budite oprezni u saobraćaju, ali i u odnosima sa prijateljima, porodicom i poslovnim partnerima. Probajte da budete umereni i odmereni i da birate reči, jer vrlo lako možete biti pogrešno shvaćeni.

Izvor: Canva

LAV

Lav  – prva dekada 0°-10°

Lavovi prve dekade ulaze u jednu totalno drugačiju energiju, koja traži veliku transformaciju. Više nećete trpeti kao ranije. Međutim, nećete ni mnogo odmarati i uživati. Jer, dolazi vreme kada vam je preko potrebna promena, a naročito na polju posla ili polju braka, dugih veza – odnosa generalno. Sve je sada na veliku ispitu i samo od vas zavisi da li ćete nastaviti po starom šablonu ili promeniti sve iz korena.

Moguće je putovanje ili kratki odmor, što vam je, na kraju krajeva, i preko potrebno.

U odnosima sa porodicom može doći do zahlađenja, napetosti, kao i iznenadnih svađa. Birajte reči kako ne biste nekoga povredili, pa posle žalili.

Lav  – druga dekada 10°- 20°

Napetost, nervoza i tenzija u glavi lagano popuštaju, ali, nažalost kraj se još ne nazire. Imajte na umu da sve to dolazi od ljudi oko vas. Dugo vremena ste bili izloženi stresu i nervozi, naročito na poslovnom planu. Razmislite kako biste mogli da se malo osamite, ne biste li postigli krajnje potreban mir u glavi.

Manjak životne strasti ili nedovoljno želje za istom, može Lavovima druge dekade doneti probleme sa zdravljem, dodatnu nervozu i stres. Poradite zato na tome. Budite posvećeniji, ako je moguće. Ne zaboravite da stvari radite sa ljubavlju, a ne samo zato što morate – mehanički.

April vam donosi i iznenadne sretne događaje, ali istovremeno i probleme sa papirologijom.

Lav  – treća dekada 20°- 29°

Iznenadni skok statusa, položaja ili reputacija rađa i otvorene neprijatelje – poznat teren za Lavove. Neće vam biti teško da popravite krunu i krenete dalje – to ste do sada uvežbali. Sjaj treće dekade Lava se ne može kupiti. Pred vama je idealan period za ostvarivanje na poslovnom planu.

Na ljubavnom planu očekujte iznenadne lepe vesti.

Krajem aprila, obratite pažnju na sebe i svoje zdravlje. Ako ste u „izvesnim“ godinama, a znate da imate problem sa srcem ili pritiskom, budite disciplinovani po pitanju terapije.

„Vatreni“ planetarni aspekti vam savršeno odgovaraju, te znajte da se u vašem životu nešto završava, da bi počelo nešto drugo, za vas jako važno i mnogo bolje.

Izvor: Canva

DEVICA

Devica  – prva dekada 0°-10°

April je vreme kada vam Univerzum poručuje da malo usporite. Ne morate baš sve, sada i odmah završiti.

Na poslovnom planu, pred vama je period kada ćete donositi ključne odluke ili ćete imati potrebu da pošto-poto nešto. Međutim, postoji mogućnost da napravite problem tamo gde ga nema i nije trebalo da ga bude. Napravite malu pauzu, predahnite, tri puta merite, pa secite.

Savet za sve Device prve dekade, a naročito za one koji spadaju u grupu radoholičara, je da više odmaraju. Ma koliko vam to teško pada, isplanirajte vreme i za odmor. Posvetite se u aprilu i svom zdravlju.

April vam može doneti otvorene sukobe. Probajte da ih izbegnete, kako ne biste upali u veći problem.

Devica  – druga dekada 10°-20°

Najvažnije pravilo za Device druge dekade je: odmarajte što više! Nemojte se izlagati stanju premora. Za promenu, pustite i druge da nešto urade. Nipošto ne dižite ništa teško.

Pozabavite se svojim zdravljem. Vama su creva generalno slaba tačka, a tranziti planeta vam ne idu na ruku. Zato pazite šta jedete, jer je povećana mogućnost da pojedete nešto pokvareno. Ne treba vam zdravstveni problem, pa obratite i naročito veliku pažnju na hranu koju kupujete po marketima. Rok trajanja na pakovanjima namirnica neka vam bude u fokusu.

Na polju finansije, za sada sve stoji – ne pomerate se s mesta. Tako će biti sve do kraja meseca, kada bi vas nešto moglo vrlo pozitivno iznenaditi.

Budite naročito oprezni u javnosti i na ulici. Čuvajte se bilo kakvih provokacija.

Devica  – treća dekada 20°-29°

Device treće dekade su generalno dugo u periodu neizvesnoti. Taj osećaj sada kulminira, zajedno sa osećajem zbunjenosti po pitanju načina delanja i donošenja odluka. U aprilu ćete ići od toga da ne znate da li nešto radite ispravno, do toga da uopšte ne znate šta da preduzmete. Zato pažljivo odmeravajte i vagajte. Fokus neka vam bude na tome da li su vam odluke ispravne, a procene dobre. Pažljivo razmotrite svaku situaciju. Može se desiti da ste loše procenjivali ljude iz neposredne okoline.

Sa naročitom pažnjom odlučujte po pitanju bilo kakvih odnosa – ljubavnih, poslovnih, prijateljskih. Prihvatite da su neke stvari u ovom periodu za vas jednostavno nevidljive, sakrivene od vaših očiju. Ne prepuštajte se frustraciji. Jednostavno budite na oprezu u vezi svake odluke.

Osećaj pospanosti i manjak volje da se pokrenete, može rezultirati nervnom napetošću.

Izvor: Canva

VAGA

Vaga  – prva dekada 0°-10°

Za Vage prve dekade, april je prekretnica, naročito po pitanju porodičnih odnosa. Na tom polju se može dešavati velika promena. Kako isto polje opisuje i mesto stanovanja, možda baš sada poželite da menjate nešto i u prostoru gde živite ili da menjate lokaciju.

Tokom čitavog aprila su mogući neplanirani troškovi, kao i izvesni problemi sa finansijama.

Ako imate neki predmet na Sudu, budite jako oprezni. Postoji mogućnost da suprotna strana, neku vašu slabost iskoristi za svoju korist.

Budite oprezni i u saobraćaju. Smanjite gas dok vozite. Generalno, izbegavajte volan ako ste nervozni, napeti ili rasejani. Aspekti ukazuju na mogućnost udesa i finansijskog gubitka od istog. Zato svakako povećajte koncentraciju, budite savesni i odgovorni.

Vaga  – druga dekada 10°-20°

U aprilu, Univerzum od Vas traži veliku promenu na polju fizičkog izgleda, psihičkog zdravlja i na polju odnosa generalno – naročito ljubavnog. Zbog toga će vam se, u narednom periodu, dešavati ključni događaji. Ni ne pokušavajte da ih izbegnete – neće vam uspeti. Nešto staro mora da umre, da bi se nešto novo rodilo. Prihvatite to i sarađujte sa planetama, zarad sopstvenog dobra.

Naredni period vam može biti izuzetno naporan po pitanju održavanja, za vas preko potrebne, harmonije. Zbog toga se sklonite od negativnih situacija i toksičnih osoba. Zapravo, sklonite se od svega što vam narušava mir.

Finansijski, za Vage druge dekade, ovaj period je jako napet. Ali, ne brinite, jer ćete izgurati april do kraja. Ne stvarajte sebi dodatnu tenziju, jer već od maja će vam biti mnogo lakše.

Vaga  – treća dekada 20°-29°

U aprilu morate široko otvoriti oči po pitanju javnosti, odnosa, saobraćaja i porodice. Te oblasti mogu biti „napadnute“, što će vam doneti strašan nemir, probleme. To su problemi koji vam ne trebaju, pa se pripremite unapred.

Posle kratkog zatišja, pred vama je ponovo period izazova u međuljudskim odnosima. Neka vam unutrašnji mir bude na prvom mestu. Dozvolite vašoj velikoj snazi da vas odvuče na drugu stranu – povucite se. Ne raspravljajte se sa ljudima koji nisu dostojini ni vaše kritike, a kamoli emocije.

Probajte da se fokusirate na ono što vas čini srećnima i što vam puni baterije. Čuvajući unutrašnji mir, čuvate sopstveno zdravlje.

Izvor: Canva

ŠKORPIJA

Škorpija  – prva dekada 0°-10°

Škorpije prve dekade ulaze u period jedne velike promene, koja se mora desiti, kako bi postale još jače i spremnije za nastupajuće izazove. To ne treba i ne sme da vas plaši, jer sve vi rođene kao veliki borci. Sve dok možete da se borite, dobro je. Uostalom, ovo i jeste vrijeme velikih boraca i test jačine ličnosti, karaktera i sposobnosti za preživljavanje kada se sama sudbina uroti protiv vas.

Ulazite u period kako fizičkih, tako i psihičkih promjena. Prihvatite promene kao neminovnost i ne brinite – sve će proći.

Malo više vodite računa u odnosima, jer će mnogi biti i na velikom ispitu ljubavi i trajnosti. No, niko nema sumnju da ćete, kao najveći borac, odoleti upuštanju u izazove i da nećete učiniti sve da iz njih izađete kao pobednik.

Škorpija  – druga dekada 10°-20°

April je idealan period za rešavanje bilo kakvih poslovnim nedoumica ili eventualno promjenu posla. Ukoliko vam stari posao više ne donosi zadovoljavajuće uslove ili novac koji vam je potreban – samo napred – menjajte.

Stabilizacija koja dolazi vam je preko potrebna, te se u ovom mjesecu malo pobrinite za sebe i svoje ciljeve, koje dugo niste mogli da realizujete.

Vodite računa o nepredviđenim troškovima, jer ih može biti mnogo. Ukoliko ste planirali renoviranje celog doma, znajte da sada nije vreme za to. Sačekajte još par meseci. Ukoliko ipak insistirate na tome, računajte da ćete potrošiti znatno više nego što je trebalo.

Neprijatelji vam mogu dolaziti sa svih strana, ali vam se savetuje da ne reagujete u afektu. Sačuvajte vašu otrovnu žaoku za neku drugu priliku – ne toliko zbog neprijatelja, koliko zbog dobra vas samih.

Škorpija  – treća dekada 20°-29°

April ukratko za Škorpije treće dekade: hormoni luduju, sve biste da menjate. No, iako znate da nije vreme, glava vas vuče direktno na zid. Kao da vas sam nečastivi tera da neke situacije i odnose prekinete, jer više ne možete da ćutite. Ozbiljno vam se savetuje da što više pazite na izgovorene riječi, jer mogu nekome opasno da naškode.

Potrebno je i da pripazite na zdravlje. Žene-Škorpije treće dekade mogu imati ginekološke probleme ili hormonski disbalans. Sve to zajedno može doneti umor i nervozu, a kao krajnju posledicu i problem sa ljudima iz okoline.

Izvor: Canva

STRELAC

Strelac  – prva dekada 0°-10°

Spremite se na to da pozitivne promene polako kreću. Međutim, biće potrebno strpljenje. Ništa se neće desiti preko noći, ma koliko vi to hteli. Ovaj put, ulazite u jedan dug proces regeneracije tela, duha i duše, što je za vas svakako veoma važno.

Kao predstavnicima optimističnog znaka, period za vama koji je bio prilično napet, teško vam je padao. No, već u aprilu ćete osetiti kako pritisak popušta. Osećaćete se znatno lagodnije i opuštenije. Napetost odlazi u istoriju i neće se vraćati u skorije vreme.

Ukoliko ste slobodni, nova ljubav može zakucati na vrata. Ukoliko ste u ljubavnom odnosu, može doći i do lepih vijesti ili eventualno prinove – ako to želite.

Odličan je period za sklapanje poslovnih dogovora. S druge strane, morate biti oprezniji u odnosima sa ljudima. U vama je nagomilan veliki bes iz prethodnog perioda, što vas može dovesti do „pucanja po šavovima“.

Strelac  – druga dekada 20°-20°

Prijeko vam su vam potrebni odmor i opuštanje. Umorni ste od tranzita planeta koji su vam donosili situacije u kojima je sve išlo kako ne treba i naopako. Tome je došao kraj.

Iscrpljeni ste i potrebno je da popustite sa dnevnim obavezama. Ako ste u mogućnosti, otiđite na neko kratko putovanje, sami ili sa nekim ko vam je blizak. Prijaće vam da se okružite sa pozitivnom energijom. Sklanjajte se od svih koji vam stvaraju stres, nervozu i bes.

Moguući su manji problemi sa zdravljem. Ugroženi su vam donji deo kičme, leđa i kolena. Svi koji pate od problema sa žuči, obavezno bi trebalo da odu na kontrolu kod lekara. Kraj aprila je rizičan po pitanju povreda, pa se čuvajte padova i ne dižite nikakav teret. Odmarajte, odmarajte, odmarajte!

Strelac  – treća dekada 20°-29°

April aktuelizuje pitanje nekretnina i rešavanje neke papirološke dileme od ranije. Period je idealan za poslovne prilike, kao i za prodaju ili kupovinu automobila i nekretnina, ali i za rešavanje finansijskih problema.

Ne prepuštajte se unutrašnjem osećaju dezorijentisanosti. U pitanju je samo planetarni tranzit koji već dugo traje i zbog kojeg se osećate kao izgubljeni u magli. Slušajte šta vam govore vaš vedar duh i optimizam, a ne taj podmukli glasić koji vas ometa da budete ono što jeste.

Nejasnoće na polju odnosa će se rešiti, ali ne u skorije vrijeme. Do tada uživajte. Nije bitno koliko odnos traje, već da je vama ugodno i lepo pored osobe sa kojom ste.

Izvor: Canva

JARAC

Jarac  – prva dekada 0°-10°

Vreme je da se Jarčevi prve dekade malo posvete sebi. Odmorite. Ostavite sve dnevne obaveze nekome drugom. Nakon dugogodišnjeg perioda osećaja razapetosti, unutrašnjeg nemira i psihički lošeg stanja, sada dolazi period popuštanja svega što nije dobro za vas. Kao pripadnik jednog od jakih znakova veliki teret na svojim leđima. Međutim, ta leđa su umorna i preko im je potreban odmor.

Nešto će se jako važno dešavati na polju odnosa u aprilu, kao i na polju mesta stanovanja. Tu je potrebno da držite fokus.

Poslovno, trenutno sve stagnira. No, za vas je to dobro, jer niste baš voljni sada bilo šta da menjate.

Jarac  – druga dekada 10°-20°

Ako vas neko iznenadi sa kartom za putovanje, obavezno prihvatite i opustite se. Težak period prolazi, a dolazi vreme velikih, pozitivnih promjena, kao i iznenadnih lepih događaja.

Planeta sreće vas može i finansijski iznenaditi. Sa druge strane, planeta revolucije će vam dati da se konačno oslobodite ustaljenih obrazaca kojih do sada niste mogli da se otresete.

Na porodičnom planu treba birajte reči. Možete doći u situaciju da nekoga lako povredite, a da toga ni ne budete svesni. Probajte da razumete da nisu svi u stanju da prihvate vašu „surovu“ istinu o realnosti u kojoj živimo.

Jarac  – treća dekada 20°-29°

Proces promena koje jako dugo traju, držaće Jarčeve treće dekade još neko vrijeme. Ali, ne brinite – izdržali ste najgore. Ovo je „poslednji krug mučilišta“ i tu je konačno kraj.

Slobodni mogu da očekuju priliku za kratkotrajnu avanturu. Akcenat je na „kratkotrajno“. Ovo naglašavamo da se, kao neko ko očekuje podršku, vernost i pratnju kroz sve teškoće, ne biste razočarali kada shvatite da druga strana nije to što želite. Dakle, budite svesni da osoba koja će se pojaviti nije osoba za dužu vezu. No, to nije razlog da ne uživate.

Ako vam se pojavi mogućnost za unapređenje na poslu – prihvatite je oberučke. Možda vam baš to bude odskočna daska za naredni period, kako finansijski, tako i po pitanju uspona ka samom vrhu karijere.

Izvor: Canva

VODOLIJA

Vodolija  – prva dekada 0°-10°

Seli ste u ringišpil i vožnja kreće – ukratko april mesec. Ova vožnja će na prvi pogled biti haotična, ali vi ste na haos navikli, pa vam to neće teško pasti. Velike promene se dešavaju na polju svih odnosa. Konačno ćete shvatiti ko vam je zaista blizak, a ko je bio tu samo da bi iskoristio vašu humanost i volju da svakome pomognete.

U ljubavnom odnosu, ako neki brak ili veza moraju da „puknu“, pući će – prihvatite to. Probajte da na to gledate kao na čišćenje životnog prostora od osoba koje nisu vredne i dostojne vaše pažnje i ljubavi.

Idealno bi mogli da negde otputujete, kako biste se odmorili od tmurne svakodnevnice, koja vas sada, kao za inat, dodatno nervira.

Vodolija  – druga dekada 10°-20°

April vam donosi nepredviđene troškove, ali i nepredviđene dobiti. Sve zajedno može da vas pomalo zbuni, rastuži ili razveseli – vreme će pokazati ko čemu naginje.

Ne zaboravite da ste po prirodi takvi da novac koji imate brzo i trošite. Ne zaboravite da se drugi pojavljuju uvek u takvim situacijama. Zato je neophodno da tokom aprila da budete oprezni sa finansijama. Još jednom: oprezno sa finansijama!

Polovinom meseca, slobodnim Vodolijama druge dekade može da se pojavi nova ljubav. Međutim, koliko ćete biti voljni da pratite tuđi ritam i tvrdoglavost koja vas izluđuje, zavisi od svakog pojedinačno.

Zbog tranzita „teške“ planete kroz polje fizičkog tela, potrebno je da se posvetite svom zdravlju. Usporite svakodnevni brzi ritam – za početak.

Vodolija  – treća dekada 20°-29°

Odgovor na pitanje „Do kada će trajati ova težina, osjećaj razapetosti i nemira? Je: još neko vreme. Od Vodolija treće dekade, Univerzum zahteva da otpuste sve vas davi, guši i stvara nemir. Jer, sve dok ne (ot)pustite, imaćete isti probleme: glavobolje, migrene, nesanicu, osjećaj kao da ste na krstu razapeti između posla, porodice, zdravlja.

Preko vam je potreban odmor, ali i više sna. U suprotnom, imaćete period kada će vas Univerzum naterati bolešću da predahnete. Vaše telo dugo već trpi ubrzan ritam, koji ga polako slama. Shvatite ovo upozorenje ozbiljno.

Pripazite sa rečima, jer možete vrlo lako povrediti bliske ljude.

Na poslovnom planu, finansije vam variraju kao vremenska prognoza – danas je sunce, sutra kiša i tako u krug. Ovo će potrajati, ali ne treba da vas brine. Novca će biti, ali ćete ga i trošiti.

Izvor: Canva

RIBE

Ribe  – prva dekada 0°-10°

Da vam je lako nije. Da će i ovaj period proći – hoće, ali ne skoro. Preterana ozbiljnost vam jednostavno remeti preko potreban san, odmor i osećaj sigurnosti, pa makar i onaj iz mašte. Oko vas je previše realista koji vam stalno nešto objašnjavaju. Vi jednostavno niste sada spremni za tu količinu surove istine. Bežite iz jave u san, a potom se budite sa još gorim osećajem. I upravo taj osećaj će vas pratiti još neko vreme.

Zato je, u aprilu, najbolje što možete da uradite, da se posvetite sebi. Izaberite slušanje muzike ili bavljenje umetnošću, čitanje. Idite u svoj svet mašte, bajki i odmora za dušu, jer ste odveć dugo rastrzani između realnosti, bola, muke i pustih snova.

Ribe  – druga dekada 10°-20°

Stigao vas je sav umor iz prethodnog perioda. Osjećaj bola u nogama vas prati kao senka. Nužno vam je bežanje u san. U aprilu se jednostavno morate posvetiti sebi. Sve drugo ostaviti po strani, jer zdravlje i opšti pad imunitet su cena koju vaše telo plaća kao danak premorenosti.

Nesanica i problemi sa snom se neće rešiti antidepresivima, već odmorom koji je ključan za naredni period.

Finansijski, april i nije baš za pohvalu, jer od vaš traži privikavanje na novu sredinu nove uslove. Problem je što vi niste baš spremni na bilo kakvu promenu.

Zbog dugog tranzita planete koja vlada vašim znakom, kroz prvo polje, roze naočare vam i dalje vise na pola nosa. Zbog toga ne vidite jasno oko sebe, niti šta je zaista dobro po vas, a šta nije.

Budite oprezni u saobraćaju, ali i sa papirologijom.

Ribe  – treća dekada 10°-29°

Realnost vam baš ne da da sanjate i maštate. I april vas stalno vraća na kolosek sa kojeg biste najradije „iskliznuli“.

Dobra stvar je to što u, narednom periodu, planeta ljubavi, harmonije i zadovoljstva, prolazi kroz vaše prvo polje, pa eto nekih lepih iznenadnih vijesti. Možda su na pomolu i nove ljubavi. A kako ova planeta vlada i finansijama, lako vas može zadesiti i iznenadno povećanje finansija, statusni skok, viši položaj ili povećanje ugleda.

Krajem aprila, povedite računa o iznenadnim dešavanjima koja vas mogu dodatno isprovocirati. Bitno je samo ne reagovati, povući se i sačekati sledeći mjesec za realizaciju odluka.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI