Search
Close this search box.
,

Horoskop prema podznaku – jun 2024.

Horoskop prema podznaku za jun 2024

Pred nama je, astrološki posmatrano, vrlo uzbudljiv period. Jun mesec je, u tom pogledu, veoma važan i kao svojevrsna najava događaja koji slede. Zato vam i ovoga puta donosimo horoskop prema podznaku (ascendentu), kako bismo, po pitanju generalne predikcije i saveta, bile što preciznije. Jer, upravo je podznak ono što nas zaista, u najvećoj meri, opisuje i određuje. Stoga je logično da i po pitanju eventualne predikcije, pođemo upravo odatle.

O razlikama između horoskopa po znaku i podznaku smo već pisale. Za vas koje zanima, a propustili ste, detaljnim objašnjenjima možete pristupiti OVDE.

Ukoliko pak ne znate svoj podznak, možete ga lako saznati ukucavanjem svojih podataka u neki od astroloških programa. Na internetu se nalazi mnogo besplatnih sajtova na kojima za par sekundi možete saznati i podznak. Sve što je potrebno su datum, mesto i vreme rođenja.

Svakako, ukoliko želite da imate detaljnu analizu ili da pronađete odgovor na vama važna pitanja, naša topla preporuka je da se obratite profesionalnom astrologu.

Izvor: Canva

Podznak Ovan

Spremni ste za pokret ovog juna. Osvešćivanje ideja i sposobnosti izražavanja sopstvenih strasti su u fokusu. Ne zaboravite da svoje ideje zapišete, jer biste mogli da ih zaboravite. Mogli biste da se usresredite i na vežbanje vaših talenata, ali to će zahtevati napuštanje zone konfora. Rešite se stvari koje vas opterećuju kako biste mogli da pređete na ono što vam donosi novac, ljubav, sreću i prosperitet. Kada Venera i Merkur uđu u Raka, produbićete svoju vezu sa porodicom. Vreme je da razmislite o sebi i procenite svoje emocionalne potrebe. Ako ste sami, povremeno ćete biti tužni i tražiti utehu u trošenju energije. Pretražite svoju dušu – naći ćete u njoj mnogo finog emocionalnog „materijala“. Pun mesec u Jarcu, krajem juna, pomoći će vam da napravite retrospektivu karijernih postignuća, ali će Vam doneti, ne samo emotivni naboj, već kulminaciju onoga što osećate. 

Izvor: Canva

Podznak Bik

Pripremite se za vrlo aktivan mesec. Venera usklađena sa mladim mesecom u kući finansija i svakodnevnice poboljšaće vaše veštine. Morate ovladati sopstvenim mislima kako biste svoje snove pretvorili u stvarnost. Raskrstite sa prošlošću i ispunite svoju svrhu planiranjem budućnosti. Mars, planeta akcije, dolazi u vaš znak, a to će vam uliti dodatno samopouzdanje i inicijativu. Mada, na samom početku meseca, doneće vam i agresivne misli. Bićete u prilici da postavljate vlastite uslove. Ako ste doživeli mentalnu blokadu ili nedostatak radosti u životu, dobićete neverovatan polet. Pun mesec u Jarcu, krajem juna, donosi jake strasti i kreativnosti. Upravo će vam on pomoći da zatvorite neki projekat ili da okončate ljubavnu priču. Pogledajte u sebe, povežite se sa svojim srcem – tu ćete naći pravi put. Retrogradni Saturn, u sledećih nekoliko meseci, daće vam prostora da preispitate svoje težnje, emocionalne veze i poverenje.

Izvor: Canva

Podznak Blizanci

Vaša „era“ se nastavlja, te očekujte fantastična iznenađenja ovog meseca. Merkur, vaš vladar, poboljšaće komunikaciju. Vodite se svojim snovima, a ne svojim očekivanjima, pa ćete otkriti šta možete da učinite kako biste privukli svoj srećan završetak. Mlad Mesec je u skladu sa vašim znakom, te je vreme da upalite svoje pravo svetlo i otkrijete sve karte. Kada Merkur i Venera uđu u znak Raka, u drugoj polovini juna, očekujte povećanje prihoda i resursa. Razgovarajte sa svojim šefom ili poslovnim partnerom i delajte u skladu sa svojim strastima. Osetićete podršku svih koji se slažu sa vašom idejom. Kada Sunce uđe u znak Raka, očekujte više pozitivnih stvari i na ličnom planu. Organizujte svoje finansije, vratite dugove ili rešite novčane probleme. Imaćete priliku da se energetski očistite od loših odnosa. Ako ste imali nerešenu ljubavnu priču, konačno ćete na nju staviti tačku.

Izvor: Canva

Podznak Rak

Vaša sezona počinje baš kad univerzum popravlja priliku za izražavanje. Merkur će vam proći kroz podsvest i snove u prvoj polovini juna. Biće to razdoblje u kojem ćete razmisliti i odbaciti sve što nije u skladu sa vašim autentičnim Ja. Upravo sada ćete moći da vratite kontrolu nad svojim životom. Prestanite da jurite za rezultatima ili emotivnim partnerima – magija će se dogoditi kada Venera i Merkur uđu u vaše prvo polje i vi postanete energetski magnet. Romantika će biti na delu, jer planeta ljubavi jača Vašu ličnost. Pun Mesec u Jarcu, krajem juna, priređuje „zabavu“ u vašoj kući partnerstva i predanosti. Sami ili u vezi, shvatićete šta treba da učinite da biste imali bolji odnos. Sjajna vest je da ćete slušati svoju intuiciju. Verujte svom osećaju.

Izvor: Canva

Podznak Lav

Prošli mesec ste samo radili, radili i radili. U junu, malo drugačija postavka. Merkur i Venera će uzdrmati vaše oblasti prijateljstva i umrežavanja. Mlad mesec u Blizancima, na samom početku juna, podržaće vaše želje. Izađite u grad sa porodicom ili podelite svoje ideje sa poslovnim partnerima. Samopouzdanje će vam porasti, ali nemojte da se pravite važni. Odmerite svoje poteze i prave prilike će pasti u vaše ruke. U drugom delu juna, promenićete svoje obrasce razmišljanja i prepoznati emocionalne potrebe. Ljubav će biti začin svemu. U ovom razdoblju do izražaja dolaze vaše intuitivne sposobnosti. Zapišite sve što vam padne na pamet, počnite sa meditacijom ili pokušajte da se umetnički izrazite. Vreme je da procenite i organizujete svoje radno okruženje. Uspostavite bolji odnos sa kolegama ili nadređenima kako biste napredovali. Oprezno u saobraćaju. 

Izvor: Canva

Podznak Devica

Radni i profesionalni status biće vam „na radaru“ ovog meseca. Merkur će da podstakne vašu potrebu za preuzimanjem odgovornosti u smeru karijernog napretka. Pokušaćete da unapredite pristup poslu i jednostavno zablistati. Mars u Biku ojačaće vaša uverenja i pomoći će vam da izađete iz svoje zone komfora. Budite hrabri, rezervišite „to“ putovanje ili pokrenite „onaj“ video. Učinite sve ono za šta su vam potrebne vera i hrabrost. Druga polovina meseca omogućuje vam da razmotrite svoje težnje i društveni položaj. Vaša mreža poznanstava biće aktivirana. Pun Mesec u Jarcu, pred kraj juna, zatvara poglavlje vezano za neki projekat ili ljubavnu vezu. Retrogradni Saturn u vašoj zoni partnerstva pomoći će vam da shvatite da vam partner nedostaje ili da želite osveženje u svojoj ljubavnoj priči. I sami znate da ne možete dugo da ignorišete potrebu za dodirom.

Izvor: Canva

Podznak Vaga

Jun će biti ispunjen čarobnim iskustvima dok budete sagledavali svoj život. Merkur i Venera napajaju vaš sektor visokog obrazovanja i duhovnog razvoja, a to će udahnuti život vašim namerama. Shvatićete gde leži koren vaših strasti. Upišite se na kurs, radite sa trenerom ili čitajte knjige – sve to može da bude odlično za početak budućeg poduhvata. U drugom delu meseca, ulazak Venere i Merkura u Raka će ojačati vašu karijeru i poboljšati vaš društveni status. Imaćete priliku da steknete moćnu poziciju. Možda ćete izazvati autoritet ili bolje razumeti svoje motive. Krajem meseca osetićete emotivnu sigurnost i konačno, nakon analize svih svojih prošlih izbora, pozvati na sastanak osobu koja vam se već duže vreme sviđa. Ako ste u vezi ili u braku, partner će vas naterati na nekoliko važnih retrospektiva.

Izvor: Canva

Podznak Škorpija

U junu ćete napraviti odklon i razmisliti o svemu. U prvoj polovini juna, Merkur i Venera proći će kućom intimnosti i zajedničkih resursa, a vi ćete otkriti što želite od svoje veze. Dok pokazujete svoju ranjivost, vaša ljubav će jačati. Mlad mesec u Blizancima će oživeti vašu svrhu, odnos sa partnerom ili sa samim sobom. Biće to prilika da usavršite ono što vam je potrebno. Mars u Biku će vam pokazati kojim putem treba da ide vaša veza ili kako da pristupite ljubavniku. Samo pokušajte da se suzdržite od jakih, intenzivnih reakcija. Budite strpljivi i slušajte savete prijatelja. Druga polovina juna pružiće vam priliku za putovanja. Sada možete da počnete da pišete knjigu, ako ste tako nešto želeli i sa svima podelite ono što ste naučili u proteklih nekoliko meseci. Svet vas čeka. Prihvatite ovo razdoblje i krenite na put slave.

Izvor: Canva

Podznak Strelac

Ovog meseca vaš fokus će da bude na ljubavnom životu i dugoročnim obavezama. Merkur u Blizancima će Vas dovesti do toga da uzmete stvari u svoje ruke, umesto da ih prepustite slučaju. Promeniće se ili status vaše veze ili status na poslu. Kada komunicirate sa drugima, prvo slušajte, a zatim reagujte. Kada Mars uđe u vašu zonu zdravlja, vaša energija može da se pretvori u razdražljivost. Kako biste to prebrodili, vežbajte i brinite se o sebi. Merkur i Venera biće u vašem sektoru intime i resursa u drugoj polovini juna. Pokrenućete promene u vašem životnom prostoru, a čekaju vas i nerešeni imovinski odnosi i dugoročna ulaganja. Najbolje je da budete štedljivi i da uvek imate neku „zalihu“. 

Izvor: Canva

Podznak Jarac

Tokom juna ćete imati novi pristup svom zdravlju i dobrobiti. Mlad mesec ulazi u vašu zonu fizičkog tela, pa dobijate želju da ulepšate svoj um, telo i duh. Budući da ste preambiciozni, lako ćete prevideti potrebe sopstvenog organizma. Zato je jun ključan mesec za razmišljanje o novoj dijeti ili vežbanju. Mars ulazi u vaš sektor romantike i zabave, pa će vaš društveni kalendar biti pun rezervisanih datuma. To je prilika da svom životu dodate više zabave. Druga polovina meseca obećava romantiku, što može da znači obavezu i vezu sa osobom koju dugo poznajete. Ne zaboravite da vodite računa o empatiji. Veoma je važno da otkrijete svoju ranjivost i kolegama i partneru, jer će vas to samo još više vezati. Nećete biti povređeni. Pun mesec u vašem znaku, krajem juna, istaći će vašu sliku o sebi u svetu. Pokažite svoje pravo lice i podelite svoju briljantnost s drugima.

Izvor: Canva

Podznak Vodolija

Strasti su kod vas ovog meseca u punom jeku. Mnogo planeta u vašoj su zoni romantike i kreativnosti. Ako ste prošli kroz „suvu dolinu“ ljubavi, ovaj mlad mesec i Venera ponovno će pokrenuti kreativnu emocionalnu inspiraciju i polet u vašem životu. Vaše misli i ljubavni život su plodni i sa beskrajnim mogućnostima, pa može da bude izazov uzemljiti se. Prihvatite tu svoju stranu, ali pažljivo procenite romantične izglede ili strastvene projekte. Ući ćete u vezu sa nekim iz inostranstva ili fizički udaljenim. Budite otvoreni i ne štedite svoje srce. Pred kraj juna, pun mesec u Jarcu očistiće stare podsvesne obrasce, pa se više ni na koga nećete ljutiti. Tokom sledećih nekoliko meseci vratićete svoje samopoštovanje i početi polako da planirate kako usmeriti svoje nove i stare strasti.

Izvor: Canva

Podznak Ribe

Dom i porodični život biće vaš primarni fokus u junu. Merkur i Venera poravnati su u ovom sektoru, te vas podstiču da analizirate prioritete svoje porodice. Takođe vas pozivaju da istražite dublje značenje svoje nesigurnosti. A, kao što sami već znate, najbolje mesto za to je analiza svog porodičnog nasleđa. Mlad mesec u Blizancima pomoći će vam da okrenete novi list u vezi sa nerešenim problemima. To može da bude kroz planiranje porodice, preseljenje ili obnavljanje porodičnih veza. Mars će da vam pomogne u realizaciji kreativnih ideja, a pun mesec u Jarcu, krajem juna, da otkrije vašu ranjivost. Sada možete da obnovite sve spaljene mostove, ukoliko to i želite. Planiranje ličnih i profesionalnih poteza pomoći će vam u očuvanju energije i doneće vam dobrobit. Ako ste slobodni, očekujte poziv osobe iz prošlosti. 

Autorka: Astrološkinja Dragana Kovačević „Uranova deca“

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Saradnice

   Saradnice

   Saradnice su sa nama jer je jako važno da ni jedna priča ne liči na drugu. One su kreativne, stručne da uvek ispričaju priču baš onaku kakva jeste, a o svemu znaju skoro pa sve... Zato su tu sa nama, kao najbolje drugarice iz srednje koje o nama znaju i ono čega se mi ne sećamo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI