Search
Close this search box.

Solarna eklipsa u Ovnu: najava za tri dana mraka, pad vladara ili medijska manipulacija strahom?

Untitled-design-8-1-2048x555

Astronomska pojava zvana solarna eklipsa ili, narodski rečeno, pomračenje sunca, ove godine je najavljena za 8. april. O ovome se intenzivno priča mesecima unazad, pa su i oni koji nikada nisu zavirili ni u horoskop, počeli grozničavo da se bave ovom temom. Beskonačan broj raznih informacija trenutno je na medijskom nebu. Ali, šta je sa astrološkim nebom? Lovi li se i tu u mutnom? Da budemo iskreni, ima svega – za svakog po nešto. Zato smo rešile da istražimo šta se „valja iza brega“. Da li je zaista ovogodišnja solarna eklipsa u Ovnu najava za tri dana mraka, pad vladara ili samo medijska manipulacija strahom? Ako ostanete sa nama do kraja članka, možda otkrijete da je po sredi od svega po malo ili možda nešto posve drugačije.

Šta je solarna eklipsa?

Kada se Sunce, Mesec i Zemlja precizno poravnaju u istoj liniji, dešava se solarna eklipsa – astronomski fenomen koji zapravo i nije fenomen, jer se dešava između 2 i 5 puta godišnje. U zavisnosti od položaja Meseca, posmatrano sa Zemlje, razlikujemo delimičnu, prstenastu i totalnu solarnu eklipsu. Međutim, nas ovaj fenomen koji nije fenomen zanima prvenstveno iz perspektive astrologije – a tu su već tumačenja malo komplikovanija. Samim tim – razumljivo – i prostor za manipulaciju je veći.

Za početak, važno je da se razume da događaj sam po sebi nema nikakav značaj. Jer, da bi solarna eklipsa imala značaj, mora da postoji i određeni međusobni uticaj drugih planeta koje dalje aktiviraju čitav spektar različitih posledica – kako na kolektivnom, tako i na ličnom planu. Osim toga, važno je uzeti u obzir simboliku znaka, ali i stepena na kome se eklipsa događa, kako bi se tumačenje povezalo u smislenu celinu. Zvuči komplikovano? Pa, recimo da nije ni malo jednostavno – što, nažalost, ponovo otvara vrata šarlatanstvu i manipulaciji.

Izvor: Canva

Reč astrologa o pomračenju sunca 8. aprila 2024. godine

Na molbu da ukratko opiše ono što nas očekuje sa pomračenjem sunca 8. aprila, Dragana Kovačević – „Uranova deca“, kaže:

„Solarna eklipsa, uopšteno gledajući, utiče na svako živo biće, kao i na prirodne procese koji se mogu reflektovati kroz prirodne nepogode ili netipična ponašanja flore i faune. Međutim, naročito utiče na one koji su skloni, odnosno osetljivi na kretanje i uticaj nebeskih tela, te na one koji imaju ascedent (podznak), vladara podznaka, ličnu planetu ili početak polja na stepenu pomračenja.

Kako kažu astrološke knjige, pomračenje Sunca ima uticaj narednih šest meseci. Sem uticaja na prirodu, može uticati i na ljudski um, a samim tim i na ponašanje masa. Ono što je bitno napomenuti je to da ovo pomračenje neće uticati na kolektivne događaje samo od sebe, već će kao dodatni faktor unaprediti, odnosno ubrzati određena dešavanja.

Kako Sunce simbolično predstavlja i vladare, odnosno predsednike država, ovdje može doći do velikih promena. Preciznije, smene mogu biti i nasilne, jer stepen pomračenja je stepen „hladno proračunate glave koja je (ipak) previdela neke situacije“ i zbog toga nesvesno upala u problem. Svako pomračenje, simbolično se smatra i pomračenjem naroda (Mesec) i državnika (Sunce). Samo dešavanje – osim fenomena za ljudsko oko – nije toliko važno, koliko je važan uticaj na svest i ljudsku psihu u narednom periodu.“

Izvor: Canva

Pluton u Vodoliji kao „dirigent“ nebeskog orkestra

„Nakon dugog perioda „mirnih“ pomračenja, ove godine imamo jednu veliku razliku, odnosno „faktor iznenađenja“ zvani Pluton u Vodoliji. Sa njim se nije šaliti, niti ga smemo shvatiti neozbiljno, jer je Pluton na ovom mestu ponovo nakon više od 256 godina.

Dakle, ponavljam: simbolično, ni ovo pomračenje nam ništa spektakularno ne bi donelo, da ne postoje neki drugi tranziti. I to ne bilo koji, nego tranziti teških, takozvanih generacijskih planeta. One dolaze, ne samo na pozicije za koje su im trebale desetine godina, već dolaze na veoma važna i jako opasna mesta.

Generalno, solarna eklipsa je trenutak pada vladajućih struktura i to nam svakako predstoji u narednom periodu. Jedina nepoznanica je da li će se pad biti izazvan bunama, ustancima ili protestima. Svakako ćemo saznati vrlo brzo, kada planete izvrše svoj uticaj na ponašanje svih nas. Ono što je sigurno je da će se „Dosta je!“ često čuti.“

Solarna eklipsa na 19° Ovna i simbolika Marsa – boga rata

Sam znak Ovna, prvi u Zodijaku, nosi sa sobom izuzetnu simboliku koja oblikuje našu percepciju kroz hrabrost i novi početak. Kako je tradicionalni vladar Ovna Mars – bog rata i planeta akcije i energije, ona daje ovom znaku svojevrsnu borbenost i odlučnost. Znak Ovna poznat je po svojoj neustrašivosti, impulsivnosti i živahnom duhu. Oni su avanturisti, hrabri i spremni da istražuju nove teritorije – kako fizičke tako i emocionalne.

Izvor: Canva

19. stepen leži u samom srcu Ovna. Njegova simbolika se može tumačiti kao fokusiranje snage na ostvarenje ciljeva i postizanje promena – po svaku cenu. Ovaj stepen kao da je u samom centru oluje energije koja čeka da se oslobodi, pa donosi sa sobom atmosferu dinamičnosti i uzbuđenja. Da stvar bude zanimljivija, 19. stepen je stepen Marsa. To sam Mars čini posebno intenzivnim i moćnim, a samim tim pojačava i simboliku solarne eklipse. No, uz Marsa, kako je već rečeno, u ovoj „priči“ imamo i neke druge aktere, zbog kojih se zapravo i podigla ovolika prašina.

Kolektivno ludilo ili osvešćivanje?

Imajući u vidu snažnu simboliku znaka i stepena dešavanja solarne eklipse, razgovor sa Draganom Kovačević smo nastavili u smeru predikcija za naredni period. Kao odgovor na postavljena pitanja, ona kaže sledeće:

„Kao jednom od uticaja solarne eklipse, u narednim mesecima, svedočićemo pojačanoj netrpeljivosti naroda u odnosu na vladajući establišment. Ugrožene su vlade država u simbolici Ovna. Pre svega Nemačka i Austrija, ali generalno pozicije Evrope, odnosno zemalja Evropske unije. Međutim, najugroženija je Amerika, jer se samo pomračenje ipak dešava na toj hemisferi. Tačnije, na teritoriji Amerike je u potpunosti vidljivo.

Takođe, vidimo gotovo pomahnitalu volju vladajućih struktura da izazovu haos na Balkanu. Nažalost, takav scenario nije isključen nakon eklipse. Međutim, moram da naglasim, da bi takav ishod bio ne samo rezultat eklipse, nego pokretanja i uticaja sporih planeta. Ovo moramo da znamo, prvenstveno da bismo izbegli manipulaciju medija, ali i „struke“ koja često zbunjuje ljude za račun onih na pozicijama.

Ivor: Canva

U svakom slučaju, samo pomračenje i delovanje na vladare će biti jako zanimljivo posmatrati. Biće svega u vladajućim strukturama: sukoba mišljenja, svađa, rasprava, nesuglasica, netrpeljivosti, ali i želje da se nešto na silu, borbom dovrši. Svakako, to nikako nije dobra opcija za stanovništvo bilo koje zemlje, a naročito za nas na Balkanu. Ipak, svedočićemo bitkama između državnika, pripadnika oružanih snaga, ministarstava unutrašnjih poslova, pa čak i stranih obaveštajnih službi. Biće velikog napora, a nikakvih postignutih ciljeva. Žargonski rečeno, moći ćemo uz kokice da gledamo kako se „veliki“ preznojavaju kada shvate da im je trud uzalud. Iako to iz ove pozicije, sada, tako ne izgleda, promene koje dolaze, ma kakve bile, bolje su od „status quo“ stanja. Jer, ovaj put, Univerzum je na strani „malog“ čoveka.“

Uticaj solarne eklipse na lični plan pojedinca

„Važno je znati i to da pomračenje može da ima uticaj na pojedinca samo ako ima podznak, planetu ili vrh kuće na istom stepenu na kojem se pomračenje dešava. Ovoga puta to je 19. stepen Ovna – kao što je već rečeno. Ukoliko pojedinac nema nijednu osetljivu tačku na tom stepenu, pomračenje ga neće dotaći na ličnom planu.

Generalno posmatrano, ova solarna eklipsa može imati uticaj na kardinalne znake – na Ovna, pre svega, jer se u tom znaku dešava pomračenje, a zatim i na Vagu, Raka i Jarca. Ako imate pozicije planeta, podznaka, na 19. stepenu navedenih znakova, osetićete ovo pomračenje i to u segmentima života kojim vam planete vladaju kroz simboliku polja. Ostali znakovi mogu odahnuti. Moguće je samo da će eventualno osećati intenzivniju potrebu za rešavanjem problematike koja se dugo unazad vuče kao rep. Sam ishod rešavanja problema, trebalo bi da bude pozitivan.

Život posle eklipse kroz simboliku znakova Zodijaka

„Pošto Ovan opisuje uniformisana lica, policiju, vojsku, ali i pripadnike tajnih služba, nemojte biti iznenađeni intenziviranjem „priča“ o njima, „curenjem“ podataka iz tajnih službi, podizanjem vojske na vojnu gotovost ili njenu aktivaciju.

Sledeću simboliku nalazimo preko puta znaka Ovna, u Vagi, u kojoj smo već imali pomračenje Meseca. Potezaće se pitanje vrhovnog sudstva, ali (ponovo) i pitanje mnogih bračnih zajednica, eventualnih nesuglasica sa partnerom, kao i skrivenih tajni koje će izaći na svetlost dana.

Izvor: Canva

Dalje, imamo poziciju Raka, odnosno prirodnog četvrtog polja, gde su porodični odnosi. Generalno, pitanja vezana za decu, biće narednih meseci jako aktuelna. „Glasno“ će se u vezu dovesti vrh države (Jarac) sa prodajom dece – što je, nažalost, već sada, goruća tema Balkana, a naročito Srbije. Bićemo iznenađeni saznanjem o tome koliki broj ljudi iz javnog života (Vaga) svesno sudeluje u prljavim aktivnostima – od prodaje dece do prodaje organa.

Zbog same simbolike pomračenja, treba voditi računa o porodicama koje su sklone problemima sa zakonom i gde su roditelji možda mentalno oboleli, jer će njihovi problemi biti naročito izraženi tokom pomračenja. Takođe, treba se kloniti svih osoba koje nisu mentalno stabilne, jer pomračenje je i simbolično pomračenje uma, odnosno svesti. Zbog toga možemo očekivati seriju nemilih događaja, sa psihičkim poremećenim ljudima iz okoline ili iz javnog života.

Pomračenje utiče i na prirodno deseto polje i znak Jarca, a ono je, simbolično, vrh neba ili naš maksimalni doseg. Zbog loših aspekata, treba obratiti pažnju na pitanja u vezi posla. Savetujem lično preispitvanje na tu temu. Aktuelna su pitanja poput: da li mi je određeni posao sada zaista neophodan? Da li se zaista osećam dobro na poslu koji radimo? Da da li je posao vredan mo zdravlja, porodice i porodičnih odnosa? Da li mi je novac koji zarađujem i koji mi kroji sudbinu, važniji od zdravlja i porodice, a naročito dece?

Izvor: Canva

Saveti i preporuke

„Uticaj ovog pomračenja može doneti zemljotrese, prvenstveno u regiji gde se dešava. Obratite pažnju naročito na Centralnu Ameriku, a potom i na zemlje Južne Amerike. Zbog mladog meseca u Ovnu, kao i blizine Marsa i Saturna u Ribama, mogu se očekivati cunamiji, orkanske oluje i jako visoki talasi. Zbog toga, svi koji su blizu „velike“ vode trebalo bi da budu naročito oprezni.

Obratite pažnju na životinje. Ako se zadesite negde u prirodi, nemojte da vas iznenade veoma razdražljive ili čak agresivne životinje. Bar minimalne mere opreza nisu na odmet. U najboljem slučaju, odložite odlazak u divljinu bar tog 8. aprila.

Ljudi na našem području, generalno će biti jako razdražljivi, svađalački nastrojeni, nervozni i ljuti bez nekog velikog povoda. Izbegavajte ih po svaku cenu. U saobraćaju budite oprezniji nego inače. Zaštitite se od potencijalne krađe – koliko ste u mogućnosti.

Nađite način da se oduprete medijskim manipulacijama i da se otrgnete iz ralja opsene i besomučnog interpretiranja laži. Čuvajte svoje zdravlje – mentalno, jednako kao i fizičko.

Moguće su intenzivne glavobolje, bes, nervoza, nesanica, vrtoglavica, bolovi u mišićima, težina u kapcima i nogama. Takođe, mogući su nenadani osećaji nemira, bola u stomaku, jak  strah bez racionalnog povoda.

Svima nam je potrebno smirenje, jer će, u periodu solarne eklipse i nakon nje, sve biti napeto i pod tenzijom.“

Izvor: Canva

Pomozimo jedni drugima, jer ćemo tako pomoći i sebi.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI