Search
Close this search box.

Astrološki aspekti i saveti astrologa za drugu polovinu septembra 2023.

Iz perspektive astrologije, iza nas je prilično turbulentan, zamoran, ali i zanimljiv period. Ne dešava se često da su skoro sve planete bile u retrogradnom hodu, uključujući i hronokratore. Ipak, promene su se, ponovo, neminovno desile, pa je ispred svih nas i novi ciklus. Kako bismo sve zajedno, ono što nam dolazi, iskoristile na najbolji način, razumljivo, pozvale smo u pomoć eksperta. Nenad Stepanović – Astrologija „AL Magest“, kroz retrospektivu perioda iza nas, dao nam je kratka, ali važna objašnjenja o retrogradnim planetama. Što je još važnije, pred nama su i astrološki aspekti i saveti za drugu polovinu septembra.

(https://instagram.com/astrologija.almagest?igshid=NjlwNzlyMDk2Mg==)

Izvor: Envato

Retrospektiva perioda iza nas

Retrogradnost kao proces i retrogradne planete – kako ih razumeti i na koji način usmeriti sopstvenu energiju? Na ova ključna pitanja, odgovor nam je dao Nenad, pre svega kroz kratku retrospektivu perioda iza nas.

„Retrogradnosti imaju dve faze. Prva faza donosi šok od nove situacije, negodovanje i borbu. Druga faza donosi preispitivanje i mirenje u vezi sa nastalim stanjem, jer je ono konačno. To se dešava zbog toga što je retrogradna planeta je u suštini malefična. Promena kretanja ukazuje na promenu „raspoloženja“ planete, na preokret i završetak nekih dešavanja. Tako je bilo i u slučaju Venere, koja svoj retrogradni hod ima jednom u 18 meseci. Tokom čitavog prošlog meseca, kada je bila retrogradna, ova planeta ljubavi, harmonije i blagostanja, sve je okrenula naopako. Ubrzo za njom, u retrogradan hod, krenuo je i Merkur. Opšte poznat kao nosilac konfuzije i neprijatnosti tokom svojih retrogradnosti, Merkur je „zatečenu“ situaciju podržao.“

Izvor: Envato

Vreme za akciju

„Međutim, Venera je nedavno ponovo krenula svojim direktnim hodom. Nakon nje i Merkur je 16.09.2023 takođe krenuo direktno. Zbog toga je period pred nama idealan za poslovne aranžmane, dogovore i ideje koje smo imali ili smo se u vezi njih, u prošlom periodu, premišljali. Konačno je došlo vreme da počnemo da manifestujemo i sprovodimo u delo.

Period iza nas, figurativno može da se opiše rečenicom koja glasi otprilike ovako „Kada bih imao 8 dana da posečem drvo, 6 bih iskoristio da oštrim sekiru.“

To u „prevodu“ znači da je period iza nas nosio okončanja, ali i kovanje planova. Period ispred nas donosi nove mogućnosti za saradnju. Taj „šesti dan“ je istekao i vreme je da prionemo na posao. Većina planeta koje vladaju opozitnim znacima su u nekom aspektu, što akcenat ponovo vraća na emotivne odnose.“

Izvor: Envato

Astrološki aspekti u drugoj polovini septembra

„Karte su otvorene – sve je i dalje u igri. Venera je sporija nego obično, u sekstilu je sa Marsom i ovo je aspekt koji će obeležiti ceo mesec. Septembar će proći u vidu neke vrste razgovora ili pregovora i kompromisom kao izvesnim ishodom. Pored toga, ovaj aspekt nam donosi i kreativnu inspiraciju. Možemo da iskažemo svoju ljubav ili kreativnost kroz različite aktivnosti, kao što su umetnost, pisanje, muzika ili ples. Venera je u fiksnom znaku raskoši i sjaja – u Lavu. Pored sekstila s Marsom koji ukazuje na flert, ima i kvadrat s Jupiterom. Kao planeta entuzijazma i ekspanzije, Jupiter donosi dobre poslovne prilike, ali i nekontrolisano trošenje novca i prejak emotivni zanos koji će neke odvesti i ka trećim osobama. Kako bi se izbegli potencijalno negativni efekti ovog aspekta, treba da razvijemo sposobnost balansiranja svojih emocija, vrednosti i finansija. Kada Merkur konačno krene direktno, vraća se trigonu s Jupiterom. To znači da se i mi vraćamo veštini komunikacije koja, za vreme retrogradnih planeta, ume da nas napusti na trenutke. Takođe, imaćemo i više mesta za blagostanje u vezi sa intelektualnim razvojem. Kako su i oni vladari opozitnih znakova, to je još jedan signal da je akcenat na polju partnerstva.“

Izvor: Envato

Saveti astrologa za period do kraja septembra

Naš astrološki znak je određen položajem Sunca u natalnoj karti. Međutim, ono ko mi zaista jesmo „čita“ se iz pozicije Ascedenta, poznatijeg kao podznak. Zato u nastavku prenosimo generalne savete astrologa za predstojeći period, upravo iz ovog ugla – u odnosu na Ascedent.

Ovan

Ovnovima predstoji dobar finansijski period. U fokusu su diplomatski odnosi i pregovori sa partnerom.

Bik

Bikovi treba da povedu računa o ishrani i generalno o zdravlju. Trebalo bi da se trude da ne preuveličavaju stvari.

Blizanci

Ako je bilo nesporazuma u kući, oni prolaze. Savet za sve Blizance je da svoje tajne sačuvaju samo za sebe.

Rak

Pred rakovima je podjednako dobar period i za posao i za emocije. Savet je da ne preteruju sa bespotrebnim kupovinama.

Lav

Lavovi ponovo blistaju. Zato iskoristite svoj šarm i harizmu za ostvarivanje ciljeva. Budite samo oprezniji u saobraćaju.

Devica

Pred Devicama je važan period i zato samo hrabro napred. Ako do sada niste, pravo je vreme da konsultujete astrologa.

Vaga

Pred Vagama je period pojačanog adrenalina. Savet je da višak energije krestivno iskoristite.

Škorpija

Savet za Škorpije je da mir i sigurnost potraže unutar sebe. Jer, Škorpije, konci su u vašim rukama.

Strelac

Pred Strelčevima je dobar period za poslovna putovanja i dalje usavršavanje. Zato je savet da sve potencijale usmerite na posao.

Jarac

Jarčevima savet da ne budu zadrti kao što umeju. Opustite se, jer je pred vama period dobar za igre na sreću, potomstvo i ljubav generalno.

Vodolija

Pred Vodolijama je dobar period za materijalna ulaganja u dom i u nekretnine generalno.

Ribe

Savet za Ribe je da se čuvaju od preteranog povlačenja u sebe. Sreća vas očekuje na kraćim putovanjima.

Period pred nama zaista nosi uzbudljive aspekte. Ali, nezavisno od njih, ne zaboravi da se život „ne događa“, već ga gradimo same. Zato se raduj svemu što je bilo, podjednako kao i onome što dolazi.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Dragana Šuica

   Dragana Šuica

   Biram da živim ono što volim - slobodno, bez nametnutih okova. Zaljubljena sam u radost življenja, prirodu, životinje i ljudsku dobrotu. Volim da putujem od prošlosti do budućnosti u polju univerzalnog znanja, ali i da podignem zavese mističnog. Moć reči koristim da istini i skrivenoj lepoti dam vidljiv oblik. Stečena iskustva i spoznaje rado delim, jer verujem u to da smo ovde i sada ZaJedno – da kreiramo i čuda stvaramo.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI