Now Reading
Kako od jednosobnog napraviti dvosoban stan?
Dark Light

Kako od jednosobnog napraviti dvosoban stan?

jednosoban-stan-u-dvosoban

Jednosoban stan u dvosoban? Da, moguće je, čak i u kućnoj režiji.

Godinu dana sam trazila stan od 35m2 da bude funkcionalan. Znala sam da to mora da bude stara gradnja, jer novogradnja nema takve stanove.

Konačno naletoh na jedan. Lokacija je bila odlična, raspored nije bio loš. Jedino što je u njemu falilo je spavaća soba. Ipak, ja sam videla potencijal u tom prostoru. Polako mi se stvarala slika kompletne transformacije. Stan je bio jednosoban, a ja sam rešila da ga pretvorim u dvosoban. Znala sam da ću od njega napraviti funkcionalan stan.

Da, istina je da je stan bio mali, ali nakon adaptacije imaće sve što treba. Hodnik, dnevni boravak, spavaću sobu, kuhinju, terpezariju i kupatilo. 

adaptacija kuhinje u sobu

Izvor: Privatna zbirka

Jako je teško naći dobre izvođače radova, pa smo suprug i ja rešili da zovemo majstore samo za ono što sami ne možemo da uradimo. Rešili smo da zavrnemo rukave. Deca su se trudila da pomognu. Uživali su kada im damo neki zadatak. Majstori su radili grublje radove, mi gletovanje i krečenje. Kum je uskočio oko struje, brat oko guljenja zidova, kuma oko čišćenja. Svi smo vredno radili. 

Renoviranje stana od 35m2

Izvor: Privatna zbirka

Stan je kroz tri meseca adatacije počeo da liči na dom kakav sam želela.

stan od 35m2 adaptacija

Izvor: Privatna zbirka

Naravno, vodu i keramiku su radili majstori, parket takođe. Što se tiče enterijera i kreativnosti, to sam preuzela na sebe. Ideje sam pokupila sa svih strana. Trebalo ga je srediti da bude jednostavan i da ne premaši budžet.

renoviranje kupatila

Izvor: Privatna zbirka

Zadržala sam stare garnišle, sto, kao i stolice koje sam preuredila. Kuhinju smo naručili, ali smo je sklapali sami. Nameštaj sam tražila na više mesta i čekala popuste, zavese sam šila sama. Slike na zidovima su moje fotografije sa putovanja koje sam uramila. Ogledalo u predsoblju sam pravila od grančica koje sam skupljala na plaži. 

Pogledaj još
uredjenje doma

adaptacija dnevne sobe

Izvor: Privatna zbirka

Sa malim bužetom smo uspeli da renoviramo ceo stan i tako da napravimo da bude funkcionalan, ušuškan i prijatan. 

adaptacija jednosobnog stana

Izvor: Privatna zbirka

Ono što sam ja videla u startu se na kraju i ostvarilo. Uz malo kreativnosti, pomoći sa svih strana, dobrim idejama, ograničenim budžetom, napravili smo čudo.

Sve u svemu, svaka od nas se, uz malo volje, ideja i pomoći može upustiti u adaptaciju stana. Iako izgleda kao nemoguća vizija, kada naštelujemo mozak u tom pravcu, ideje će same navirati, a pravilnom organizacijom će se lako postići cilj.

What's Your Reaction?
Bumerski
0
Korisno
7
Nisam sigurna
0
Sjajno
7
Zabavno
2
Pogledaj komentare (0)

Odgovori

Vaša adresa neće biti objavljena.

Sva prava zadržana. Bumerka 2023, Made by craze&friends
Politika privatnosti i kolačića

Scroll To Top