Search
Close this search box.

Kako od jednosobnog napraviti dvosoban stan?

Jednosoban stan u dvosoban? Da, moguće je, čak i u kućnoj režiji.

Godinu dana sam trazila stan od 35m2 da bude funkcionalan. Znala sam da to mora da bude stara gradnja, jer novogradnja nema takve stanove.

Konačno naletoh na jedan. Lokacija je bila odlična, raspored nije bio loš. Jedino što je u njemu falilo je spavaća soba. Ipak, ja sam videla potencijal u tom prostoru. Polako mi se stvarala slika kompletne transformacije. Stan je bio jednosoban, a ja sam rešila da ga pretvorim u dvosoban. Znala sam da ću od njega napraviti funkcionalan stan.

Da, istina je da je stan bio mali, ali nakon adaptacije imaće sve što treba. Hodnik, dnevni boravak, spavaću sobu, kuhinju, terpezariju i kupatilo. 

Izvor: Privatna zbirka

Jako je teško naći dobre izvođače radova, pa smo suprug i ja rešili da zovemo majstore samo za ono što sami ne možemo da uradimo. Rešili smo da zavrnemo rukave. Deca su se trudila da pomognu. Uživali su kada im damo neki zadatak. Majstori su radili grublje radove, mi gletovanje i krečenje. Kum je uskočio oko struje, brat oko guljenja zidova, kuma oko čišćenja. Svi smo vredno radili. 

Izvor: Privatna zbirka

Stan je kroz tri meseca adatacije počeo da liči na dom kakav sam želela.

Izvor: Privatna zbirka

Naravno, vodu i keramiku su radili majstori, parket takođe. Što se tiče enterijera i kreativnosti, to sam preuzela na sebe. Ideje sam pokupila sa svih strana. Trebalo ga je srediti da bude jednostavan i da ne premaši budžet.

Izvor: Privatna zbirka

Zadržala sam stare garnišle, sto, kao i stolice koje sam preuredila. Kuhinju smo naručili, ali smo je sklapali sami. Nameštaj sam tražila na više mesta i čekala popuste, zavese sam šila sama. Slike na zidovima su moje fotografije sa putovanja koje sam uramila. Ogledalo u predsoblju sam pravila od grančica koje sam skupljala na plaži. 

Izvor: Privatna zbirka

Sa malim bužetom smo uspeli da renoviramo ceo stan i tako da napravimo da bude funkcionalan, ušuškan i prijatan. 

Izvor: Privatna zbirka

Ono što sam ja videla u startu se na kraju i ostvarilo. Uz malo kreativnosti, pomoći sa svih strana, dobrim idejama, ograničenim budžetom, napravili smo čudo.

Sve u svemu, svaka od nas se, uz malo volje, ideja i pomoći može upustiti u adaptaciju stana. Iako izgleda kao nemoguća vizija, kada naštelujemo mozak u tom pravcu, ideje će same navirati, a pravilnom organizacijom će se lako postići cilj.

KAKO BI OCENILI TEKST?

Loading spinner

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Ne propusti mesečno pismo. Od bumerke – bumerki.

 


  Ovaj web sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i primenjuje Google Politiku privatnosti i Uslove korišćenja usluge.

   PODELI
   PODELI
   Ana Vukmanović

   Ana Vukmanović

   Bumerka koja te vodi kroz svet kreativnosti, ali i praktičnih saveta. Dizajnerka sam po profesiji, ali i u duši. Volim fotografiju jer je moje oko naviklo da vidi samo ono lepo, a ko putuje sa mnom spreman je na nezaboravne avanture vredne sećanja. Živim život kao da mi je dat na pozajmicu, jer nema drugog pokušaja za sve što izmaštamo jednom.
   Pogledaj komentare (0)

   Ostavite odgovor

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

   POVEZANI ČLANCI